Οι απορίες ενός τηλεθεατή του Game of Thrones και συγκεκριμένα για τα επεισόδια 3 και 4 του όγδοου κύκλου.

Από την Μαριλένα Βλάχου

Game of Thrones: Απορίες ενός τηλεθεατή

Πώς αντέδρασαν οι φαν του Game of Thrones;

Game of Thrones: Τι είπαν οι ηθοποιοί για το τέλος της σειράς

Προσοχή! Ακολουθούν spoilers για τα επεισόδια 3 και 4 της όγδοης σεζόν

Παρακολουθώντας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την όγδοη σεζόν του Game of Thrones, οφείλω να ομολογήσω πως μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Σεναριακά λάθη; Απροσεξίες; Δεν έχω εγώ τη δυνατότητα να καταλάβω κάποιες λεπτομέρειες; Όλα είναι πιθανά. Θα αφήσω στην άκρη τον καφέ από τα Starbucks – που θα μπορούσε να αποτελεί και μία πανέξυπνη διαφήμιση έναντι αδρού ποσού – και θέλω να «πιάσω» κάποια σημεία που με έχουν προβληματίσει.

Οι απορίες ενός τηλεθεατή του Game of Thrones και συγκεκριμένα για τα επεισόδια 3 και 4 του όγδοου κύκλου

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

1. Ποια είναι τελικά η απόσταση Κινγκς Λάντινγκ – Γουίντερφελ;

Στην πρώτη σεζόν, παρακολουθούμε τον Ρομπ Σταρκ να κατευθύνεται στο Κινγκς Λάντινγκ. Αν εξαιρέσουμε κάποιες στάσεις και διαλείμματα για διάφορους λόγους, φτάνουμε στην τρίτη σεζόν και ο Ρομπ ακόμα δεν έχει φτάσει στο Κινγκς Λάντινγκ. Αντίστοιχα, στο τελευταίο επεισόδιο της έβδομης σεζόν, ο Τζέιμι Λάνιστερ φεύγει για το Γουίντερφελ και φτάνει στο τέλος του πρώτου επεισοδίου της όγδοης. Επιπλέον, στο πρώτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν η Σέρσει δωροδοκεί τον Μπρον ώστε να σκοτώσει τα αδέλφια της. Βλέπουμε, λοιπόν, τον Μπρον να φτάνει στο Γουίντερφελ στο τέταρτο επεισόδιο. Ακόμα, ο Τζον Σνόου ξεκινάει για το Κινγκς Λάντινγκ στο τέταρτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν και φτάνει στο πέμπτο. Σα να λέμε πως για όλους πλην του Ρομπ, το Κινγκς Λάντινγκ είναι… ένα τσιγάρο δρόμος!

2. Πόσο σχετικός είναι ο χρόνος στο Game of Thrones;

Πότε πρόλαβε το Κινγκς Λάντινγκ να οργανωθεί και να οχυρωθεί τόσο καλά; Η μάχη του Γουίντερφελ – όπως μας διαβεβαίωσε η Μελισάντρε στο τρίτο επεισόδιο – κράτησε κάτι λιγότερο από μία ημέρα. Επομένως, μας μένει να υπολογίσουμε το χρόνο για τα δύο πρώτα επεισόδια αυτής της σεζόν. Ήταν τόσος ο χρόνος ώστε να καταφέρει η Σέρσεϊ να οργανώσει το στρατό της και να φτιάξει ο Κάιμπερν τόσες πολλές – και ακόμα πιο τελειοποιημένες – βαλλίστρες για τους δράκους;  Εδώ, βέβαια, θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Αϊνστάιν πως… ο χρόνος είναι σχετικός.

3. Γιατί στείλανε τους Ντοθράκι για σφαγή;

Στο τρίτο επεισόδιο – στη μάχη του Γουίντερφελ – βλέπουμε τους Ντοθράκι με τον Τζόρας να κατευθύνονται προς τους Γουάιτ Γουόκερς και να επιτίθενται. Φυσικά, ακολούθησε μία πανωλεθρία με τη φυλή των Ντοθράκι σχεδόν να αφανίζεται. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω πως οι Ντοθράκι είναι καλοί πολεμιστές… όχι παντελώς ηλίθιοι! Αυτή η κίνηση δεν είχε κανένα στρατηγικό νόημα για την επικείμενη μάχη. Είχε μοναδικό σκοπό να αποδυναμώσει την Ντενέρις.

4. Πώς έμαθε ο Γιούρον Γκρέιτζοϊ πως τελείωσε η μάχη με τους Γουάιτ Γουόκερς και είχε στήσει ενέδρα στην Ντενέρις στο Ντράγκονστοουν;

Κινητά και σταθερά τηλέφωνα δεν υπήρχαν την εποχή που μας περιγράφουν. Αλήθεια, πώς γνώριζε ο Γιούρον Γκρέιτζοϊ πότε και πώς τελείωσε η μάχη με τους Γουάιτ Γουόκερς; Πώς γνώριζε πως η Ντενέρις θα γυρίσει στο Ντράγκονστοουν και της έστησε ενέδρα; Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί εύκολα μόνο αν υπάρχει κάποιος προδότης. Αν, δηλαδή, στα επόμενα επεισόδια μας δείξουν πως κάποιος στέλνει πληροφορίες κρυφά στο Κινγκς Λάντινγκ. Διαφορετικά… ο Γιούρον Γκρέιτζοϊ έχει την έκτη αίσθηση, κληρονομικό χάρισμα και στενούς δεσμούς με το μαντείο των Δελφών!

5. Έχει ένα καράβι καλύτερη ορατότητα από ένα αερόστατο;

Να και κάτι που δε γνωρίζαμε. Μου φαίνεται πως στο Game of Thrones οι «νόμοι» καταρρίπτονται. Παρακολουθούμε τη σκηνή όπου τα καράβια του Γιούρον Γκρέιτζοϊ, κρυμμένα πίσω από ένα βράχο, βλέπουν την Ντενέρις με τους δράκους και τους επιτίθενται. Από την άλλη, η Ντενέρις που είναι πάνω στο δράκο, στον αέρα δηλαδή, δε βλέπει το στόλο (!!!) και δέχεται την επίθεση. Περίεργο! Μέχρι και χθες πίστευα πως από ένα αερόστατο έχεις μία πανοραμική θέα και σίγουρα βλέπεις περισσότερα από όσα όταν είσαι σε καράβι.

6. Γιατί ο δράκος αφού τρώει το πρώτο βέλος περιμένει να φάει και τα υπόλοιπα;

Στην έβδομη σεζόν είδαμε το δράκο της Ντενέρις, τον Ντρόγκο, να δέχεται επίθεση από το «Σκόρπιον», τη βαλλίστρα που είχε κατασκευάσει ο Κάιμπερν. Μετά το πρώτο βέλος, ο Ντρόγκο είχε μία απότομη πτώση. Λογικό, αφού έδρασε ενστικτωδώς εξαιτίας του πόνου που ένιωσε. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Αντιθέτως, ο Ρέιγκαρ στην όγδοη σεζόν δέχεται το πρώτο βέλος και παραμένει στωικά στην ίδια θέση μέχρι να του ρίξουν και τα επόμενα. Δείτε το video εδώ.

7. Η Σέρσεϊ γιατί δε σκότωσε τον Τύριον;

Αυτή η σχέση με έχει μπερδέψει! Είχα την εντύπωση πως η Σέρσεϊ σιχαινόταν τον αδελφό της και του επέρριπτε ευθύνες για όλα τα δεινά που έχουν συμβεί στην οικογένειά της. Πόσο μάλλον τώρα που υπηρετεί και τους εχθρούς της! Τη βλέπουμε λοιπόν στο πρώτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν να στέλνει τον Μπρον να σκοτώσει τα αδέλφια της. Στο τέταρτο επεισόδιο, ο Τύριον ακόμα ζωντανός, πλησιάζει την Σέρσεϊ υπό το βλέμμα των φρουρών της. Η Σέρσεϊ κάθεται και ακούει τον αδελφό της και τη δακρύβρεχτη ερμηνεία του, διατάζοντας τους φρουρούς να μην τον σκοτώσουν.

8. Οι δράκοι επιτίθενται μόνο από μπροστά;

Στο τέταρτο επεισόδιο βλέπουμε την Ντενέρις να αιφνιδιάζεται από την επίθεση του Γκρέιτζοϊ, ο οποίος σκοτώνει τον δράκο της, τον Ρέιγκαρ. Με τη σειρά της, προσπαθεί να του επιτεθεί αλλά τα βέλη που έρχονται από τα καράβια την εμποδίζουν. Το ερώτημα εδώ είναι… γιατί δεν τους επιτίθεται από πίσω; Τα καράβια δεν είναι εύκολο να στρίψουν, για έναν δράκο όμως ένας τέτοιος ελιγμός φαντάζομαι πως είναι εύκολο.

9. Ο Μπραν γιατί έχει ακόμα ψυχολογικά;

Αφού τελείωσε επιτυχώς η μάχη με τους Γουάιτ Γουόκερς, ο Μπραν γιατί είναι ακόμα χαμένος στον κόσμο του; Γιατί δε βοηθάει με τις ικανότητές του τον αδελφό(ξάδελφο) του Τζον Σνόου στον πόλεμο με τη Σέρσεϊ; Γιατί δεν παίρνει θέση σχεδόν για τίποτα; Είναι κατανοητό πως είναι «το κοράκι με τα τρία μάτια». Αλλά φαντάζομαι πως στον κόσμο του Game of Thrones αυτές οι ικανότητες δίνονται σε κάποιον για συγκεκριμένους λόγους και όχι για να είναι άβουλος.

10. Γιατί ο Τζον Σνόου έδωσε το λύκο του;

Στον αποχαιρετισμό του Τζον Σνόου με τον Τόρμουντ, βλέπουμε να του δίνει τον ανταρόλυκό του, Γκόουστ. Το αιτιολόγησε λέγοντας πως ένας ανταρόλυκος δεν έχει θέση στο Βορρά. Η δικαιολογία δε θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα πειστική για έναν λύκο που έχει μεγαλώσει μαζί του και τον έχει προστατέψει τόσες φορές. Αν δεν εξηγηθεί με κάποιον τρόπο παρακάτω, ήταν μία ενέργεια εντελώς αψυχολόγητη και περιττή.

11. Γιατί οι Σταρκ δεν εμπιστεύονται την Ντενέρις;

Δε θα σχολιάσω την Σάνσα, αφού φαίνεται πως ζηλεύει την Ντενέρις. Η Άρια που έχει τόσο στενή σχέση με τον Τζον Σνόου και πείστηκε πως χρειάζονταν την βοήθεια της Ντενέρις, γιατί ισχυρίζεται πως δεν την εμπιστεύεται; Ο Μπραν πάλι, που γνωρίζει ποιος είναι ο χαρακτήρας της καλύτερα από τον καθένα, γιατί δεν παίρνει θέση;

12. Γιατί πάνε να μας παρουσιάσουν την Ντενέρις τρελή;

Βλέπουμε στο τέταρτο επεισόδιο αυτής της σεζόν, τους στενούς συνεργάτες της Ντενέρις να συζητούν πίσω από την πλάτη της αφήνοντας υπονοούμενα για την ψυχική της υγεία. Σε αυτό το επεισόδιο είναι φανερό πως προσπαθούν να μας προϊδεάσουν ότι η Ντενέρις οδεύει προς την τρέλα και θα θελήσει να κάψει το Κινγκς Λάντινγκ, ώστε να ανέβει στο θρόνο. Τρελό βασιλιά αποκαλούν άλλωστε και τον πατέρας της και φοβούνται μήπως είναι κληρονομικό… Από την άλλη έχουμε τη Σέρσεϊ. Έχει – μεταξύ άλλων – διατάξει τη δολοφονία πολλών, έχει σχέση με τον αδελφό της, το αγαπημένο της παιδί ήταν ο Τζόφρεϊ και, στο δέκατο επεισόδιο της έκτης σεζόν, ανατίναξε κόσμο και ντουνιά καίγοντάς τους ζωντανούς. Η Σέρσεϊ μνημονεύεται από όλους ως… μοχθηρή!

Κεντρική φωτογραφία: photo by Wicker Paradise-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Write A Comment