Το El Diablo είναι ένα εστιατόριο-φαινόμενο στην Ισπανία, περιβάλλεται από ηφαιστειογενή λάβα και τα γευστικότατα πιάτα του είναι μαγειρεμένα στο ηφαίστειο, με τη φυσική του θερμότητα.

El Farallon: Ένα εστιατόριο στο Μεξικό σμιλεμένο στους βράχους

Siam Park, το waterpark της Ισπανίας που κόβει την ανάσα

David Ghysels: Ο δημιουργός του Dinner in the Sky στο Umano

Στο εθνικό πάρκο Τιμανφάγια και συγκεκριμένα στο Ισλότε ντε Ιλάριο, βρίσκεται το εστιατόριο El Diablo.

El Diablo: Ένα εστιατόριο-φαινόμενο με πιάτα μαγειρεμένα στο ηφαίστειο

Το εθνικό πάρκο Τιμανφάγια βρίσκεται στο Λανθαρότε, στις Κανάριες Νήσους της Ισπανίας. Πήρε την ονομασία του από το ηφαίστειο Τιμανφάγια που υπάρχει εκεί. Μία περιήγηση στο πάρκο είναι σαν μία βόλτα στη Σελήνη. Η σπάνια ομορφιά του προέρχεται από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις στα νότια του Λανθαρότε που σημειώθηκαν από το 1730 μέχρι το 1736. Το πάρκο αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από ηφαιστειακό έδαφος.

Το Ισλότε ντε Ιλάριο βρίσκεται μέσα στο πάρκο Τιμανφάγια. Περιβάλλεται από λάβα με έκταση διακοσίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου βρίσκονται εικοσιπέντε αδρανείς κρατήρες.

El Diablo: Ένα εστιατόριο-φαινόμενο με πιάτα μαγειρεμένα στο ηφαίστειο

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Μέσα στο εθνικό πάρκο λειτουργεί το μοναδικό εστιατόριο El Diablo. Είναι βασισμένο στην ιδιοφυή ιδέα του Ισπανού καλλιτέχνη, γλύπτη και αρχιτέκτονα Θέσαρ Μανρίκε. Ο συνδυασμός της φύσης με την ανθρώπινη δημιουργία έχουν ως αποτέλεσμα ένα εξαίρετο «έργο τέχνης», από τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο. Η κύρια δομή του, το ίδιο το εστιατόριο περιβάλλεται πλήρως από γυαλί και αποτελείται από αρκετές κυλινδρικές μονοόροφες κατασκευές. Το γυαλί επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν μία πανοραμική θέα της περιοχής και ταυτόχρονα, δημιουργεί μια αίσθηση ελαφρότητας ή μηδαμινής βαρύτητας. Ο σχεδιασμός του El Diablo βασίζεται στην προστασία από την ηφαιστειακή θερμότητα και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί εξειδικεύονται σε αυτό.

El Diablo: Ένα εστιατόριο-φαινόμενο με πιάτα μαγειρεμένα στο ηφαίστειο

Τα γευστικότατα πιάτα του εστιατορίου El Diablo μαγειρεύονται σε ανοιχτό φούρνο πάνω από τον ηφαιστειακό βράχο με τη θερμότητα του ίδιου του ηφαιστείου.

Είναι το μοναδικό εστιατόριο που δε χρειάζεται ηλεκτρική παροχή. Οι «φούρνοι» του El Diablo εκμεταλλεύονται τη φυσική θερμότητα που παράγεται από τη γη. Η γη «βράζει» κάτω από τα πόδια σας και η υπερβολική θερμότητα ανεβαίνει στην επιφάνεια ψήνοντας μοναδικά κρέατα και λαχανικά. Ευτυχώς, η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου ήταν κοντά στο 1730 και οι επιστήμονες ενέκριναν ως ασφαλή τη μέθοδο μαγειρέματος.

Όλοι οι επισκέπτες του El Diablo μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μαγειρέματος.

El Diablo: Ένα εστιατόριο-φαινόμενο με πιάτα μαγειρεμένα στο ηφαίστειο

Το μενού του εστιατορίου έχει μεγάλη ποικιλία από κρεατικά, ψαρικά, ορεκτικά, επιδόρπια και πιάτα για χορτοφάγους. Οι τιμές δεν είναι ακριβές καθώς με 20,00€ το άτομο μπορείτε να φάτε καλά.

Συμβουλές:

– Προτιμήστε άνετα ρούχα και παπούτσια. Το καλοκαίρι μην παραλείψετε ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου και το χειμώνα να φοράτε ζεστά ρούχα καθώς μπορεί να έχει δυνατούς ανέμους.

– Λόγω δυσκολίας της σύνδεσης με το διαδίκτυο, οι πληρωμές με κάρτες δεν γίνονται δεκτές.

-Ωράριο εστιατορίου: 12:00-15:45 (χειμώνα), 12:00-16:45 (καλοκαίρι)

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cactlanzarote.com/es/cact/timanfaya/

Comments are closed.