Η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Μία εκδρομή στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα υπήρξε θέαμα μοναδικό.

Εκδρομή στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα

Την Λίμνη Πλαστήρα την έχουμε επισκεφτεί σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου και γνωρίζουμε τη σπάνια ομορφιά της. Γαλάζια νερά, πλούσια βλάστηση, μικρά όμορφα μονοπάτια και πολλές δραστηριότητες για κάθε γούστο.

Εκδρομή στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα

Εκδρομή στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα

Αποφασίσαμε να κάνουμε μία μικρή διήμερη εκδρομή και να θαυμάσουμε το πανέμορφο τοπίο, αυτή τη φορά στολισμένο με χιόνι. Κάναμε μία μαγευτική διαδρομή, καθώς οι περιοχές έξω από την Καρδίτσα και την Λαμία ήταν καλυμμένες με χιόνια. Ήμασταν – όπως οφείλαμε – ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση, γι’ αυτό φτάσαμε στον προορισμό μας σε τεσσεράμισι ώρες περίπου.

Εκδρομή στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα

Φτάνοντας στη Λίμνη Πλαστήρα, το πανέμορφο λευκό τοπίο μας έκοψε την ανάσα!

Εκδρομή στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα

Το χιόνι πυκνό, σχεδόν μισό μέτρο, είχε καλύψει τα πάντα. Δυσκολευτήκαμε να πλησιάσουμε τη λίμνη καθώς το χιόνι δυσκόλευε το περπάτημα. Ευτυχώς, η λίμνη δεν είχε παγώσει. Την παράσταση έκλεψε ένας τολμηρός ψαράς που φαινόταν στο βάθος με το βαρκάκι του. Μολονότι η παγωνιά ήταν μεγάλη, συναντήσαμε αρκετό κόσμο να διασκεδάζει με το χιόνι και να φωτογραφίζει την παγωμένη αλλά πανέμορφη εικόνα του χειμώνα.

Εκδρομή στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι τεχνητή.

Ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας – στα τέλη της δεκαετίας του ’20 με αρχές της δεκαετίας του ’30 – είχε την ιδέα να κατασκευάσει ένα φράγμα που θα έλυνε το πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου. Το φράγμα δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα – το 1959 με 1960 – και σχηματίστηκε η Λίμνη Πλαστήρα. Η φύση και ο άνθρωπος δημιούργησαν ένα μοναδικό τοπίο που χίλιες λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν την ομορφιά του.

Εκδρομή στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ. Έχει βάθος 60μ., μήκος 12χλμ. και πλάτος 4χλμ. Το νερό της χρησιμοποιείται για άρδευση και ηλεκτροπαραγωγή. Καταλαμβάνει μία έκταση περίπου 25.000 στρεμμάτων.

Στη Λίμνη Πλαστήρα θα βρείτε πολλά καταλύματα για διαμονή, όλες τις εποχές του χρόνου.

Εκδρομή στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα

Tip! Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε στην Πλαζ Λαμπερού την ταβέρνα του κυρίου Μπάμπη, με θέα στη Λίμνη. Να δοκιμάσετε τα παϊδάκια, τα μπιφτέκια, την πέστροφα και, οπωσδήποτε, τις χειροποίητες πίτες. Η τιμή διαμορφώνεται στα 15,00€ περίπου ανά άτομο, με τα οποία θα φάτε και θα πιείτε πολύ καλά. Πληροφορίες: 24410 94114

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/limni-doksa-sto-feneo-tis-oreinis-korinthias/
https://umano.gr/polylimnio-messinias-limnes-kai-katarraktes/
https://umano.gr/kastanitsa-o-oreinos-paradosiakos-oikismos-tis-arkadias/
https://umano.gr/ta-panemorfa-oreina-xoria-tis-elvetias/

Comments are closed.