Ξεκινάει το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας από 15 έως 30 Ιουνίου 2020 που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο 104. Δηλώστε συμμετοχή!

Η Καλλιτεχνική Εταιρεία Labillusions, και η Helix Theatre διοργανώνει από 15 έως 30 Ιουνίου 2020 το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας “ATHENS  SUITCASE THEATRE FESTIVAL 2020”, που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο 104.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2015 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, τόσο από την πλευρά της συμμετοχής του κοινού, όσο και από το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων. Σε διάστημα ενός μήνα συμμετείχαν 13 θεατρικά σχήματα που έδωσαν το καθένα από μία έως τρεις παραστάσεις, ενώ παράλληλα οργανώθηκαν διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια.

Η ιδέα του Θεάτρου Βαλίτσας εστιάζει στην κυρίαρχη παρουσία του ηθοποιού και στην λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί. Αναδεικνύει την αξία της αφαίρεσης και των περιττών στοιχείων, τοποθετώντας την ερμηνεία ως το πρωταρχικό ενδιαφέρον της παράστασης. Ενσωματώνει στην δημιουργία της παράστασης την έννοια του ταξιδιού, τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφορικό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας στοχεύει σταδιακά στο να πάρει ένα διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων.

Θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και των καλλιτεχνών με το κοινό. Επίσης στοχεύει και στην ανάπτυξη ενός πεδίου ανταλλαγών, πρωτίστως με νέους καλλιτέχνες και νέες θεατρικές ομάδες.

Περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, οποιασδήποτε μορφής ή τάσης, χοροθεατρικές παραστάσεις, όπερας, παντομιμας, κουκλοθεατρου και τσίρκου. Τα σχήματα θα πρέπει να  είναι ολιγομελή και με ευέλικτες παραγωγές που… “χωράνε σε μια βαλίτσα”.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Θα δοθούν 6 Τιμητικά Βραβεία από Επιτροπή που θα την αποτελούν προσωπικότητες του θεάτρου. Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν  με νέα ανακοίνωση.

Τα βραβεία θα αντιστοιχούν στις παρακάτω κατηγορίες:
  1. Καλύτερης Παράστασης. (Αντιστοιχεί σε παρουσίαση της βραβευμένης παράστασης στο Θέατρο 104).
  2. Καλύτερης Σκηνοθεσίας
  3. Ανδρικού Ρόλου
  4. Γυναικείου Ρόλου
  5. Βραβείο των διοργανωτών. (Surprise)
  6. Βραβείο Σκηνογραφίας  “χωράει σε μια βαλίτσα”

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 περιλαμβάνοντας πλήρη φάκελο, κείμενα, φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης, βίντεο και τις Φόρμες Συμμετοχής. Η διάρκεια των παραστάσεων πρέπει να είναι από 45 έως 90 λεπτά.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι ευπρόσδεκτες οι προτάσεις των καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια ή διαλέξεις. Στην περίπτωση αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το περιεχόμενο, τον τίτλο και άλλες πιθανές παραμέτρους του σεμιναρίου, του εργαστηρίου ή της διάλεξης. Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικού περιεχομένου δραστηριότητες θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν e mail στο: astfest@gmail.com

Κατεβάστε από εδώ τη φόρμα συμμετοχής.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χατζηπαπάς
Δημόσιες Σχέσεις/Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Labillusions – Helix Theatre

Σχετικά άρθρα:

Μια χελώνα επονομαζόμενη Ντοστογέφσκι
Ute Lemper: Η μεγάλη ντίβα έρχεται ξανά στην Ελλάδα
Οι Πιστωτές, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Μπάγκειον
Ο Οθέλλος για δεύτερη χρονιά στο Υπόγειο

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Comments are closed.