2ο φεστιβάλ Αναψυκτήριον Τα Ωραία Εξάρχεια, στην πλατεία Εξαρχείων από 29/08 έως 01/09.
Για δεύτερη συνεχιζόμενη χρονιά οι μουσικοί κι η Μουσική, τα βιβλία και ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι στην πρώτη γραμμή σε μια συνάντηση πολιτισμού για ν’ ακουστεί δυνατά πως η πλατεία Εξαρχείων είναι τόπος ελεύθερης συνάντησης, έκφρασης και δημιουργικής χαράς, σε μία εποχή όπου τα πάντα φαίνονται να καλύπτονται και να απειλούνται από τον νεοφιλελεύθερη κινδυνολογία των ΜΜΕ κι εκείνους που θέλουν να μας πείσουν πως τα πάντα είναι μία εμπορική δραστηριότητα και το χρήμα ο μόνος τρόπος συνδιαλλαγής.
Στην γειτονιά μας, τα Εξάρχεια, όπου το rbnb από τη μια και η οργανωμένη παραβατικότητα από την άλλη καθώς και η διαρκής τρομοκράτηση από τις κατασταλτικές δυνάμεις στο όνομα της δημόσιας τάξης απαξιώνουν και αποψιλώνουν την γειτονιά μας. Είναι ολοφάνερα τα αποτελέσματα της οικονομικής εξαθλίωσης και του προσφυγικού άλυτου προβλήματος με ανθρώπους που δεν έχουν τόπο να σταθούν και να ανασάνουν. Όπου το δόγμα ” Ησυχία, Τάξις και Ασφάλεια ” σαν φάντασμα του παρελθόντος απειλεί και πάλι να κυριεύσει το παρόν και το μέλλον μας.
Με ευθείες απειλές από κάθε μορφής εξουσία για “εκκαθάριση” και δήθεν “ανάπλαση” της γειτονιάς μας ως δήθεν “τόπο ανομίας και άβατο”, έχοντας ήδη κάνει το πρώτο βήμα καταργώντας το Πανεπιστημιακό Άσυλο και εκκενώνοντας καταλήψεις στέγης προσφύγων
Σε όλα αυτά κι άλλα πολλά, αντιστεκόμαστε και απαντάμε όπου χρειαστεί δυναμικά με την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την δημιουργικότητα και την ανθρώπινη επικοινωνία.
Εδώ, στην πλατεία Εξαρχείων, συναντιόμαστε όπως κάνουμε πάντα παλεύοντας με τη γκρίζα πραγματικότητα διεκδικώντας μια πιο ανθρώπινη ζωή. Τα Εξάρχεια υπήρξαν και παραμένουν ένας πυρήνας και μία πηγή ελεύθερης διακίνησης ιδεών, τάσεων, απόψεων, πρωτοπορίας και πολιτικών ζυμώσεων.
Για 4 μέρες και νύχτες, μαζευόμαστε στην πλατεία και συναντιόμαστε με παλιούς και νέους φίλους, με νέες και παλιότερες μπάντες και μουσικούς, με συγγραφείς, ποιητές, εκδοτικούς οίκους που στέλνουν το δικό τους μήνυμα σεβασμού σε κάθε διαφορετικότητα στην πολυδυσφημισμένη αλλά γεμάτη πάθος και θετική ενέργεια πλατεία Εξαρχείων, με όρους χαράς για τη ζωή και για μια ζωή που δεν θα στερείται την χαρά της ελευθερίας.
Αγωνιζόμαστε κι εκφραζόμαστε χωρίς αγωνία γιατί δεν μπορούμε και κυρίως δεν θέλουμε να ζήσουμε αλλιώς. Δεν θέλουμε να ζήσουμε με φόβο και σκυμμένο το κεφάλι. Θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι Άνθρωποι στην ελεύθερη περιοχή που μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε, στα Ωραία μας Εξάρχεια.
Χωρίς σπόνσορες ή χορηγούς, κόντρα σε όσους επιβουλεύονται την ζωή της γειτονιάς μας, σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη προσπάθεια ενεργά, με την αναδημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την φυσική σας παρουσία και την ενεργή σας συμμετοχή.
2ο φεστιβάλ Αναψυκτήριον Τα Ωραία Εξάρχεια
Το Πρόγραμμα Αναλυτικά:
Πέμπτη 29/08
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΗΣ
PENNY DREADFUL
MR. HIGHWAY BAND
Παρασκευή 30/08
ENVY NEVER DIES
THEIR METHLAB
DR. FLIPOUT’S ONE CAN BAND
NIKOLAS RAZASTARR
Σάββατο 31/08
INCIRRINA
ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ
DANCE WITH IVISIBLE PARTNERS
BAG OF NAILS
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
Κυριακή 01/09
SCHIZO CONSTELATION
NOMIK
NEW ZERO GOD
ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ
Στο Bazaar Βιβλίου Συμμετέχουν οι ανεξάρτητοι Εκδοτικοί Οίκοι:
ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ, ΕΡΜΑ, BIBLIOTHEQUE, OPPORTUNA, ΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ, ΚΟΑΝ, ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ, ΑΣΤΑΡΤΗ, ΧΑΡΑΜΑΔΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Με την Υποστήριξη:
CLIPART web radio
LUNG Fanzine
MERLIN’s music box
Κοινωνικός Χώρος NOSOTROS &
thePressProject
Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν κάθε ημέρα στις 20.00 μ.μ. και θα λήγουν στις 12.00 μ.μ.
Χαρά μας θα είναι να φιλοξενήσουμε όσο περισσότερο κόσμο θέλει να χαρεί να ανταμώσει να διασκεδάσει και να χορέψει μαζί μας…
Σχετικά άρθρα:
https://umano.gr/handmade-and-recycled-theater-festival-2019/
https://umano.gr/3o-vestival-theatrou-valitsas-sto-theatro-104-2020/
https://umano.gr/terror-i-pagkosmia-theatriki-empeiria-proti-fora-stin-ellada/
https://umano.gr/theatriko-programma-antallagis-neon-in-and-out-2019/
Comments are closed.