Το 4ο Θεατρικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων “In and Out” πραγματοποιούν η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και ο γερμανικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Mostar Friedensprojekt.

Το «In and Out» αποτελεί ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Υποστηρίζεται από γερμανικό κράτος και αποτελεί θεμέλιο κρίκο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Στόχος του Προγράμματος είναι:

  • Η δημιουργία και η διεύρυνση των σχέσεων της νέας γενιάς των δύο ευρωπαϊκών κρατών μέσω της τέχνης του θεάτρου.
  • Η ανάπτυξη ενός καλλιτεχνικού πυρήνα νέων, που μέσω του θεατρικού διαλόγου, θα χτίσουν μια πολιτισμική γέφυρα ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα. 
Τον τίτλο «Change – Αλλαγή» έχει η φετινή θεματική του Προγράμματος Ανταλλαγής .

Σε έναν κόσμο που όλα υπόκεινται σε μια συνεχόμενη αλλαγή, τι είναι αυτό που μένει αμετάκλητο;  Ένας ποιητής είχε γράψει πως «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Εμείς, πρωταγωνιστές του δικού μας έργου, κατά πόσο αφηνόμαστε στην συνήθεια, σε αυτό που είθισται και κατά πόσο βρίσκουμε τη δύναμη να κάνουμε το βήμα της Αλλαγής; Χρειάζεται αυτή η αλλαγή και τι άραγε πρέπει να αλλάξει; Ο χώρος και χρόνος ίσως να αλλάζουν τα πάντα, μπορεί όμως και τίποτα.

Σε αυτή την αναζήτηση της έννοιας της «Αλλαγής» θα συναντηθούν συνολικά 20 νέοι και νέες από Ελλάδα και Γερμανία.

Στο πλάι τους θα βρίσκονται οι εκπαιδευτές της Fabrica Athens, Φάνης Κατέχος και Giovanna Michaliadi Sarti. Στην εκπαιδευτική και δημιουργική διαδικασία θα χρησιμοποιηθούν διάφορες τεχνικές που ακολουθούν και που έχουν αναπτύξει, όπως είναι το Θέατρο της Έρευνας.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνωστικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητές και να συνεισφέρουν σε ποικίλες πτυχές του προγράμματος με την μοναδικότητά τους. Συμπληρωματικά, θα αγγίξουν τον πολιτισμικό πλούτο της κάθε χώρας όχι μόνο από μια καλλιτεχνική, αλλά από μια κοινωνική και ανθρωπιστική σκοπιά, που συμβάλει στην προσωπική και συλλογική τους διαμόρφωση.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί 1-8 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο (Theaterhaus Berlin Mitte) και 15-22 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (Θέατρο Τεχνοχώρου Φάμπρικα – Fabrica Theater Stage).

Οι συμμετέχοντες που θα επιλεχθούν χρειάζεται να παρευρίσκονται και στα δύο μέρη του προγράμματος. Αίτηση μπορούν να κάνουν ενήλικες μέχρι και 30 ετών, με ενδιαφέρον στην τέχνη του θεάτρου, επαγγελματίες ή μη.

4ο Θεατρικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων “In and Out”

Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στο researchtheater@gmail.com, οποία να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Θέμα: Change – Αίτηση Συμμετοχής
  • Βιογραφικό Σημείωμα
  • Λόγο που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα.
  • Φωτογραφία Πορτρέτο
  • Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή 18 Αυγούστου. Οι απαντήσεις θα δοθούν μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Ανταλλαγής «Change» και την Fabrica Athens μπορείτε να απευθυνθείτε στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.fabricaathens.gr.

Σύνδεσμοι:

Mostar Friedensprojekt: http://www.mostar-friedensprojekt.de/

Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας: https://agorayouth.com/

Theaterhaus Berlin: https://www.theaterhaus-berlin.com/

Βιογραφικά Ελλήνων εκπαιδευτών: http://www.fabricaathens.gr/teamwork/fanis-katechos/ και http://www.fabricaathens.gr/teamwork/giovanna-michaliadi-sarti/

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/handmade-and-recycled-theater-festival-2019/
https://umano.gr/3o-vestival-theatrou-valitsas-sto-theatro-104-2020/
https://umano.gr/off-the-hook-festival-stin-texnopoli/
https://umano.gr/ekthesi-fotografias-tou-gianni-velissaridi/

Comments are closed.