H ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες, παρουσιάζει το καινούριο της έργο, με τίτλο U(R)TOPIAS, σε σύλληψη και χορογραφία της Πατρίσια Απέργη.

Emma Shapplin – Alessandro Safina στο Christmas Theater

Η Ευρυδίκη στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Συμφορά από το πολύ μυαλό, του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ

H ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες, παρουσιάζει, σε παγκόσμια πρεμιέρα, το καινούριο της έργο, με τίτλο U(R)TOPIAS, σε σύλληψη και χορογραφία της Πατρίσια Απέργη, από τις 12 έως τις 21 Νοεμβρίου στο ιστορικό θέατρο Ολύμπια.

Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, οι Αερίτες επιθυμούν να αναφερθούν στις σύγχρονες ουτοπίες. Τις ουτοπίες που περιμένουμε, τις ουτοπίες που ελπίζουμε, τις ουτοπίες που έχουμε ανάγκη, τις ουτοπίες που θα γεννηθούν, για να αντέξουμε τις δυστοπίες που ήδη κατασκευάσαμε. Η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια ουτοπία που έγινε πραγματικότητα 200 χρόνια μετά. Σήμερα μας φαίνεται αδιανόητη.

Έχοντας λοιπόν ως άξονα την ουτοπία και τα συστατικά της, το έργο επιδιώκει να ανακαλύψει τις ιδέες αυτές, βασιζόμενο όμως στην γνώση του παρελθόντος.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Και σε αυτό το σημείο, η ουτοπία γίνεται Ur-topia.

Το πρόθεμα -Ur που σημαίνει αρχαίο, πρωτόγονο, πρωτότυπο, συμβολίζει τον στόχο για τον ορισμό μιας νέας ουτοπίας, που όμως επισκέπτεται την ιστορία μας.

Έτσι, στο έργο, οι Αερίτες, ανακαλύπτουν κομμάτια και θραύσματα του παλιού, και προβάλουν τις δικές τους ιδέες προκειμένου να επανεφεύρουν νέους τρόπους μάχης και αντίστασης. Για να φανταστούμε την ανεξαρτησία. Να αντιληφθούμε τη μάχη. Να αντέξουμε την πτώση. Γιατί ποτέ δεν θα μπορέσουμε να φανταστούμε καλύτερο τέλος από εκείνο της επανάστασης. Μιας επανάστασης που δεν θα φωνάζει μόνο ηχηρά για τις ιδέες της αλλά θα επιβάλει ότι το αύριο ανήκει σε όλους. Της επανάστασης που θα κατασκευάζει το είδος των Ανθρώπων που μας αξίζουν.

Και έτσι ξυπνάει η ιδέα του ηρωισμού. Και σπείρει σπόρους αισιοδοξίας και δύναμης στις παλάμες όλων των ελεύθερων πολιορκημένων. Είναι καιρός να πολεμήσουμε για ό,τι δεν προλάβαμε. Και ας πέσουμε. Σίγουρα πάντα θα υπάρχει κάποιος να φωνάξει: Πάμε!

URTOPIAS: Από την ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες

Σύλληψη – Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Δραματουργία: Roberto Fratini Serafide
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά: Δημήτρης Νασιάκος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα
Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός
Βοηθός Χορογράφου: Εμμανουέλα Σακελλάρη
Εκτέλεση Παραγωγής: Έφη Πανουργιά
Παραγωγή: Τεχνηχώρος, Αερίτες.

Χορευτές:
Σεβαστή Ζαφείρα
FuerzaNegra
Γιάννης Οικονομίδης
Κώστας Phoenix
Σοφία Πουχτού
Χάρης Χατζηανδρέου
Ηλίας Χατζηγεωργίου

*Το έργο έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Α.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
12, 13, 18, 19, 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ | 21:00
14, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ | 19:00 & 21:30

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Εισιτήρια:
Προεδρικό θεωρείο: €25
Διακεκριμένη Ζώνη: €25
Α Ζώνη: €20
Β Ζώνη: €20
Γ Ζώνη: €20
Δ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €12
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €5

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/urtopias-olympia-dimotiko-theatro-maria-kallas/?lang=el

OΛΥΜΠΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 59, 106 79 – Αθήνα Τ. 210 3642540 www.opanda.gr

Λίγα Λόγια για την ομάδα χορού Αερίτες

Η ομάδα χορού Αερίτες ιδρύθηκε το 2006 από την Πατρίσια Απέργη.  Ο χορός για τους Αερίτες δεν είναι μόνο «μορφολογία», «τύπος» ή «είδος έκφρασης». Επιδιώκουν να είναι το καλλιτεχνικό πείραμα ή έργο που παράγεται από τη σύμπραξη της θεωρητικής, δραματουργικής και κινησιολογικής έρευνας.

Για το σκοπό αυτό, η ομάδα, συνεργάζεται με καλλιτέχνες και θεωρητικούς από διαφορετικά πεδία τεχνών, προκειμένου να δημιουργήσουν κινητικούς κώδικες και καλλιτεχνικούς κόσμους που αναφέρονται στο «σήμερα», σχολιάζουν το «τώρα» και πραγματεύονται τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις διεκδικήσεις των σύγχρονων πολιτών του κόσμου.

Σκοπός των Αεριτών είναι να δημιουργούν καλλιτεχνικές δράσεις που θα προκύπτουν από τη συνέργεια του χορού με τις αναπαραστατικές τέχνες, την ποίηση, το θέατρο και τις νέες τεχνολογίες.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Comments are closed.