Το Νόμπελ του Μανώλη Καρέλη, η νέα διαδικτυακή σειρά για την πανδημία από την Life After Death Theatre Company & την ORKI creative.

Η Susan Sarandon και ο Danny Glover στο Dance

Ο Γιάννης Ξανθούλης στην Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

Νέο άλμπουμ: Υπόγεια Ρεύματα – Η Γη που αφήνω

Η Life After Death Theatre Company σε συνεργασία με την ORKI  προσαρμόζονται στις έκτακτες δύσκολες συνθήκες για κάθε καλλιτεχνική παραγωγή και στρέφονται στο διαδίκτυο, δημιουργώντας στο You Tube μια σειρά για την πανδημία και τον τρόπο που τη βιώνουμε, γυρισμένη με τους περιορισμούς που αυτή έχει φέρει, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα για εξ’ αποστάσεως γυρίσματα. Η σειρά μιλάει για την κατάσταση που βιώνουμε, τον εγκλεισμό και την κοινωνική απόσταση με χιούμορ, ρεαλισμό, σασπένς και σαρκασμό.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Το Νόμπελ του Μανώλη Καρέλη – Υπόθεση

Ο Μανώλης Καρέλης «έδρασε» την εποχή της πανδημίας, όπου η κοινωνική απόσταση και η αποξένωση αποτέλεσαν κυρίαρχα χαρακτηριστικά, με τον ίδιο να μένει στο σπίτι του για 722 συνεχόμενες ημέρες!

Το υλικό από τις on line συνομιλίες του με τη ψηφιακή υπηρεσία «Covid 19 Support» αναλύθηκε με προσοχή και κατέληξε στη δημοσίευση μιας μελέτης το 2035 από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σταδιακά, δημιουργήθηκε ένα πανανθρώπινο κύμα υποστηρικτών του, ειδικά μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ και μέσα από την απελπισία του ο πλανήτης βίωσε μια πρωτόγνωρη ανάγκη για ελευθερία, αλληλεγγύη, και οικολογική αντίληψη.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν να προταθεί, ο Μανώλης Καρέλης για Νόμπελ Ειρήνης.

Η πορεία του όμως, μέχρι εκεί δεν είναι εύκολη, γιατί κάποιοι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να την ανατρέψουν.

Η σειρά είναι βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο της Χριστίνας Σαμπανίκου «Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη» που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ-σειρά Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο.

Ανέβηκε στην σκηνή σε σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου για πρώτη φορά στο θέατρο Victoria τον Μάιο 2015 με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ομώνυμο ρόλο.  Τη θεατρική περίοδο 2015-2016, παρουσιάστηκε στο Vault με τον Στέφανο Κοσμίδη και το 2016-17 παρουσιάστηκε στον Κινητήρα ως η μόνη φιλοξενούμενη θεατρική παράσταση. Ταξίδεψε στην Πάτρα (Επίκεντρο +) και στο Ρέθυμνο στο θεατρικό φεστιβάλ Αντίβαρο, ενώ παρουσιάστηκε και στην Κύπρο από την ομάδα «Παράσιτα» του Φώτη Γεωργίδη σε σκηνοθεσία του ίδιου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα – σκηνοθεσία διαδικτυακής μεταφοράς: Στέφανος Κοσμίδης

Κείμενα: Χριστίνα Σαμπανίκου

Φωτογραφία- Μιξάζ ήχου:.Σπύρος Περδίου

Drone: Πέτρος Κιοσσές

Υπότιτλοι στα Αγγλικά: Mελίνα Λασκαρίδου

Παίζουν: Στέφανος Κοσμίδης, Χριστίνα Σαμπανίκου, Σωτήρης Δούβρης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Bίκυ Αδάμου, Δημήτρης Καρατζιάς, Σπύρος Περδίου και guests-έκπληξη που εμφανίζονται ανάλογα με την πλοκή.

Δείτε τη σειρά στο youtube.

Comments are closed.