The Haunting of Hill House και The Haunting of Bly Manor, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά για στοιχειωμένα σπίτια που παρακολουθείς με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Από την Μαριλένα Βλάχου

Witcher: Ο Γκέραλντ της Ρίβια – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

The Undoing: Η πολυσυζητημένη σειρά μυστηρίου

Mar de plástico: Η ισπανική σειρά για γέλια και για κλάματα

Από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές που έχω παρακολουθήσει τον τελευταίο χρόνο είναι τα The Haunting of Hill House και The Haunting of Bly Manor. Πρόκειται για μία σειρά θρίλερ μυστηρίου, η οποία μας έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο ολοκληρωμένες σεζόν με διαφορετικές ιστορίες. Κεντρικό θέμα είναι τα στοιχειωμένα σπίτια και οι οικογένειες που ζουν μέσα σε αυτά.

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το Netflix στις 12 Οκτωβρίου του 2018. Ξεκίνησε την πρώτη σεζόν με το The Haunting of Hill House (σ.σ. στα ελληνικά Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ, όπου Χιλ Χάουζ είναι το όνομα του σπιτιού). Έλαβε διθυραμβικές κριτικές αλλά και την επιβράβευση του κοινού τόσο για τις ερμηνείες των ηθοποιών, όσο και για τη σκηνοθεσία και το σενάριο. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της, στις 9 Οκτωβρίου 2020 ακολούθησε και μία δεύτερη σεζόν, το The Haunting of Bly Manor, με διαφορετική ιστορία και χαρακτήρες.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House

Η αμερικανική σειρά The Haunting of Hill House δημιουργήθηκε και σκηνοθετήθηκε από τον δημιουργό ταινιών Μάικ Φλάναγκαν. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1959 της συγγραφέως Σίρλεϊ Τζάκσον.

Η υπόθεση της σειράς εξελίσσεται ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Πέντε αδέλφια προσπαθούν στην ενήλικη ζωή τους να ξεφύγουν από την αρνητική επιρροή του Χιλ Χάουζ, που βίωσαν στα παιδικά τους χρόνια.

Το 1992, ο Χιου και η Ολίβια Κρέιν μαζί με τα πέντε ανήλικα παιδιά τους μετακομίζουν στο Χιλ Χάουζ, με σκοπό να το ανακαινίσουν και να το πουλήσουν. Κατά την παραμονή τους εκεί, μία σειρά από ανεξήγητα γεγονότα θα τους φέρει αντιμέτωπους με θλιβερές και περίεργες κατάστασεις, μέχρι τη «Μεγάλη Νύχτα» που αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι αφήνοντας πίσω ένα πρόσωπο της οικογένειας.

Στο παρόν, τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και φαινομενικά έχουν αφήσει πίσω τους το Χιλ Χάουζ. Θα βρεθούν πάλι όλοι μαζί εξαιτίας ενός θλιβερού γεγονότος. Με αφορμή αυτό, καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους, γυρίζοντας πίσω στο στοιχειωμένο σπίτι.

Προσωπικά, λάτρεψα το The Haunting of Hill House. Παρακολούθησα τη σειρά με αμείωτο ενδιαφέρον. Οι ανατροπές και οι εξελίξεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Το The Haunting of Hill House είναι από τις σειρές που αγγίζει το μεταφυσικό και το ρεαλισμό μαζί.

Η σειρά την οποία θα δεις και θα συζητήσεις αρκετά. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να παρατηρήσω – αν και ελάχιστα ενοχλητικό – είναι πως στα δύο τελευταία επεισόδια το σενάριο ήταν λίγο κουραστικό. Αυτό όμως δε σημαίνει πως χάνει την αξία του, καθώς υπάρχει εξέλιξη.

The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Bly Manor

Μετά την επιτυχία του The Haunting of Hill House, ο Μάικ Φλάναγκαν συνεχίζει με το The Haunting of Bly Manor που προβλήθηκε από το Netflix στις 9 Οκτωβρίου 2020. Η σειρά στηρίζεται στο μυθιστόρημα του Χένρι Τζέιμς «Το στρίψιμο της βίδας» αλλά και σε άλλα έργα του συγγραφέα.

Παρ’ όλο που αρκετοί ηθοποιοί από την πρώτη σεζόν συμμετέχουν και στο The Haunting of Bly Manor, οι δύο σειρές είναι αυτοτελής και δε συνδέονται μεταξύ τους.

Η υπόθεση της σειράς έχει να κάνει με την έπαυλη Bly Manor που βρίσκεται σε κάποια επαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην έπαυλη, εκτός από το προσωπικό, ζουν και δύο μικρά παιδιά που ακούν και λένε περίεργα πράγματα. Όλα γίνονται ακόμα πιο περίεργα με την άφιξη μιας Αμερικανίδας μπέιμπι σίτερ. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει πως το Bly Manor είναι στοιχειωμένο και αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.

Αν και ήταν αρκετά ενδιαφέρον, το «The Haunting of Bly Manor» κατά την άποψή μου δε μπορεί να συγκριθεί με το «The Haunting of Hill House».  

Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα, υπάρχει εξέλιξη, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που σαν τηλεθεατής κουράζεσαι. Το τέλος είναι αρκετό προβλέψιμο και δε σου προκαλεί την ανάγκη για περισσότερη συζήτηση.

Το Bly Manor σε αντίθεση με το Hill House είναι καθαρά σειρά φαντασίας και δεν περιέχει καν ψήγματα ρεαλισμού. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μία σειρά που βλέπεται ευχάριστα.

Comments are closed.