Με το έργο «Τέφρα και σκιά» ξεκινάει στις 23 Οκτωβρίου 2020 η νέα εποχή για το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

Η Παγίδα, του Ρομπέρ Τομά στο θέατρο Ζίνα

Η Ανταλλαγή, του Πολ Κλοντέλ στο Θέατρο Θησείον

Συνοικία το Όνειρο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα θέατρα της αθηναϊκής σκηνής, περνάει στη νέα του εποχή και ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Χτίζοντας γέφυρες με τη σπουδαία ιστορία του ιδρυτή του και με το βλέμμα ταυτόχρονα στραμμένο μπροστά, o πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου αναλαμβάνει για τα επόμενα 10 χρόνια το ιστορικό θέατρο της Κυψέλης.

Τη σεζόν πρόκειται να ανοίξει, στις 23 Οκτωβρίου, το έργο Τέφρα και Σκιά του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα και στην εξαιρετική μετάφραση της Τζένης Μαστοράκη με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Ήμελλο και τη Μαρία Σκουλά.

Το έργο πρωτοανέβηκε από τον Λευτέρη Βογιατζή το 2000 με τη Ρένη Πιττακή και τον ίδιο επί σκηνής. Τα φιλμς που αποτελούσαν μέρος της παράστασης του 2000 είχε υπογράψει ο Γιώργος Σκεύας. Σήμερα, στο φουαγιέ του θεάτρου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πριν την έναρξη της παράστασης video-installation με πλάνα αδημοσίευτα από το πρώτο ανέβασμα του έργου, 20 χρόνια μετά.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Λίγα λόγια για το “Τέφρα και Σκιά”

Ένας άντρας και μια γυναίκα.

Ο Ντέβλιν και η Ρεβέκα. Και οι δυο σαραντάρηδες.

Ένα ζευγάρι, παντρεμένοι ή όχι,

στο τελευταίο στάδιο μιας θρυμματισμένης σχέσης.

Δύο άνθρωποι.

Ένα μεγάλο δωμάτιο, το καθιστικό, σ’ ένα σπίτι κάπου στην Αγγλία. Ο κήπος πιο πέρα. Έξω σκοτεινιάζει, ενώ μέσα οι λάμπες φέγγουν όλο και πιο ζωηρά.  Υπάρχει ένας κόσμος από παγωμένες, λασπωμένες πόλεις, έρημες αποβάθρες, συνοριακά φυλάκια, παιδιά που τ’ αρπάζουν με τη βία από την αγκαλιά των μανάδων τους. Κανείς δεν γνωρίζει αν βρισκόμαστε στην Αγγλία ή ταυτόχρονα στο Άουσβιτς, ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στο οποίο οι βιαιοπραγίες ήταν, ή πραγματικά είναι ακόμη, μέρος του τοπίου.

Όπως τα περισσότερα έργα του Πίντερ, το Τέφρα και Σκιά απαιτεί μια συνολική ερμηνεία, ενώ ταυτόχρονα αντιστέκεται πεισματικά σε ερμηνείες.

Απευθύνεται περισσότερο στο ένστικτο και το συναίσθημα παρά στη λογική και τη σκέψη. Για τον Πίντερ άλλωστε, το προσωπικό και το πολιτικό ήταν πάντοτε στενά συνδεδεμένα. Σ’ αυτό το έργο, όμως, είναι πιο αλληλένδετα παρά ποτέ. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρία Σκουλά, Δημήτρης Ήμελλος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Τζένη Μαστοράκη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Σκεύας

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Σκεύας

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ ΗΧΩΝ: Σήμη Τσιλαλή

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Κατερίνα Μπερδέκα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Πάνος Σβολάκης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πάνος Γιαννακόπουλος

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: L.C Λυκόφως

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Τέφρα και σκιά, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Μέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη: 19.00

Πέμπτη & Παρασκευή: 20.30

Σάββατο & Κυριακή: 18.30 & 20.30

Τιμές εισιτηρίων

Τετάρτη & Πέμπτη: 15 € γενική είσοδος και 12 € μειωμένο / φοιτητικό

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή: 17 € γενική είσοδος και 14 € μειωμένο / φοιτητικό

Διάρκεια παράστασης

60 λεπτά

Comments are closed.