Προβολή της παράστασης Insenso από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για το Φεστιβάλ Αθηνών 2012. Το Insenso/Όπερα θα προβληθεί το Σάββατο 2 Μαΐου 2020, στις 19:00.

Επιλεγμένες διαδικτυακές προβολές από το Φεστιβάλ Αθηνών

Το Βαλς του Covid-19 από τον Ορφέα Περίδη

Η Βουτιά στη Βυθούπολη τώρα διαθέσιμη και στο YouTube

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου συνεχίζει την προβολή επιλεγμένων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων και συναυλιών από το αρχείο του. Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της διαδικτυακής πρεμιέρας της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2006 και 2007), που παρακολούθησαν από το σπίτι τους περισσότερα από 36.000 άτομα, το κοινό θα έχει τώρα την ευκαιρία να παρακολουθήσει άλλη μια παραγωγή που άφησε έντονα το στίγμα της στην ιστορία του Φεστιβάλ. 

Πρόκειται για το Insenso / Όπερα του Δημήτρη Δημητριάδη, που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για το Φεστιβάλ Αθηνών 2012.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Μια παράσταση site specific που, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της, επαναλήφθηκε το καλοκαίρι του 2013. Ξεχωριστή μνεία οφείλεται στον σκηνοθέτη και παραγωγό Γιάννη Β. Λαπατά για την κινηματογραφική απόδοση της παράστασης, που μας ταξιδεύει μοναδικά στη μυστηριακή ατμόσφαιρα του ζωντανού γεγονότος. Τον ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του έργου του. 

Το Insenso/Όπερα θα προβληθεί το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 στο διαδικτυακό του Φεστιβάλ Αθηνών στο YouTube: Greek Festival και θα παραμείνει διαθέσιμο για 24 ώρες.

Το απρόσμενο σκηνικό τοπίο όπου διαδραματιζόταν το Insenso έμεινε χαραγμένο στη μνήμη όλων όσων το παρακολούθησαν. Μια λίμνη πίσω από το βιομηχανικό κτήριο της Πειραιώς 260, που κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι υπάρχει, ένα απόκοσμο, αχανές, έρημο σύμπαν, κατοικημένο από τη μνήμη της ηρωίδας του έργου, Κόμισσας Λίβιας Σερπιέρι, «μοιρασμένης» σε είκοσι γυναικεία σώματα.

Όσες και οι ερμηνεύτριες, που μας καλούσαν, χωρισμένους σε ομάδες γυναικών και ομάδες αντρών θεατών, να πάρουμε θέση ανάμεσά τους, να παρασυρθούμε από το ρεύμα της αφήγησης –όπως παρασύρθηκε η ηρωίδα από το ρεύμα της Ιστορίας–, πριν προχωρήσουμε μαζί στον Χώρο Δ της Πειραιώς 260, που παρέπεμπε υποβλητικά στο εσωτερικό τοπίο του πύργου της, στο Αλντίνο.

Μια άρια-ποταμός πάνω στην ασίγαστη μνήμη ενός ερωτικού πάθους. Ένα σκηνικό ποίημα μοναδικής ομορφιάς για την ανελέητη μάχη ανάμεσα στον έρωτα και το καθήκον, την κοινωνική τάξη και την πατρίδα. Κυρίως, όμως, ανάμεσα στην ανθρώπινη ύπαρξη και τον χρόνο.

Προβολή της παράστασης Insenso από το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Insenso / Όπερα (Φεστιβάλ Αθηνών 2012)

Συντελεστές

Κείμενο Δημήτρης Δημητριάδης

Μετάφραση στα ιταλικά Σπύρος Περβολαράκης

Σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινός

Μουσική σύνθεση Δημήτρης Καμαρωτός

Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος Ντόρα Λελούδα

Βοηθός σκηνοθέτη Μυρτώ Περβολαράκη

Μελέτη – Επίβλεψη αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Δημήτρης Ζαμενόπουλος

Φωτισμοί Γιάννης Δρακουλαράκος

Βοηθός σκηνοθέτη Β΄ Έλενα Μουδίρη-Χασιώτου

Βοηθός ενδυματολόγου – σκηνογράφου Σπύρος Περβολαράκης

Σχεδιασμός ήχου STUDIO 19

Υπεύθυνος ροής ήχου Κώστας Μπώκος

Διεύθυνση παραγωγής Ρένα Ανδρεαδάκη

Διεύθυνση Theseum Ensemble Ελένη Πετάση

Γυναίκες Sandra Garuglieri, Νάντια Μουρούζη, Μαρία Ναυπλιώτου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Θεοδώρα Τζήμου, Τζένη Δριβάλα και Ιωάννα Ασημακοπούλου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη,  Μαριλού Βόμβολου, Βιργινία Κατσούνα, Κατερίνα Κυβετού, Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Δάφνη Μανούσου, Εύη Μπλέσιου, Ελένη Πετάση, Όλγα Σπυράκη, Μαρία Σταύρακα, Δώρα Στυλιανέση, Σοφία Φίλωνος, Αναστασία Χατζάρα 

Πιάνο Ειρήνη Τηνιακού

Ο Αυστριακός Josef Rüttger  

Φωτογραφίες  Άρης Καμαρωτός

Θερμές ευχαριστίες στον Ζήση Κοτιώνη και την Ηώ Καρύδη. Επίσης, στη Ρένα Φουρτούνη, τον Μουσικό Οίκο Αθανασάτου και τον ηθοποιό Νεκτάριο Παπαλεξίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για την ευγενική παραχώρηση της έκτασης όπου πραγματοποιήθηκε το α΄ μέρος της παράστασης.

Comments are closed.