Πρόστιμο, η ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη από 21 Μαΐου 2021 στους κινηματογράφους. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Θέατρο Τέχνης: Τη χρονιά του υδροχόου

Συλλεκτικό βινύλιο από τα Υπόγεια Ρεύματα

Σωτήρης Τσαφούλιας, ο δημιουργός της εξαιρετικής ταινίας Έτερος Εγώ στο Umano

Λίγο πριν την επίσημη έξοδό της στους κινηματογράφους την Παρασκευή 21/5, και με δύο σημαντικές υποψηφιότητες για βραβεία ΙΡΙΣ στις αποσκευές της, παρουσιάστηκε το επίσημο trailer της ταινίας “Πρόστιμο” του Φωκίωνα Μπόγρη και μια πρώτη ξενάγηση στους χαρακτήρες και τον κόσμο της.

Η υπόθεση

O Bαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη.
Θα ήθελε μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα.
Ο Πέτρος, ένας μπράβος των νοτίων προαστίων. Θέλει σεβασμό και οικογένεια.
Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Πρόστιμο: Οι χαρακτήρες της ταινίας

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ( Βαγγέλης Ευαγγελινός):

Κοινωνικός κι αεικίνητος, ο Βαγγέλης είναι ένας τύπος της διπλανής πόρτας. Στα 34 του πλέον, θα προτιμούσε κάτι σταθερό χωρίς ρίσκα, αλλά το παρελθόν του δεν του αφήνει και πολλές εναλλακτικές. Ζει μόνος κι οι προσωπικές του σχέσεις είναι ως επί το πλείστον ευκαιριακές, κυρίως με το “πελατολόγιό” του, στο οποίο προσφέρει “ανωτέρου επιπέδου” υπηρεσίες delivery της παραγγελίας στην πόρτα τους, μαζί με τις απαραίτητες ιστορίες από το ένδοξο παρελθόν του στα club και party της Αθήνας των 90’ς. Αλλωστε, όπως λέει κι ο ίδιος: “Αν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω καλά, είναι η παροχή υπηρεσιών”.

ΠΕΤΡΟΣ (Στάθης Σταμουλακάτος):

Ως μπράβος των Νοτίων Προαστίων, ο Πέτρος προσφέρει και αυτός υπηρεσίες, αλλά άλλου είδους. Προστασία σε μαγαζιά, μικρο-ληστείες, εκβιασμούς… Στον κόσμο της νύχτας, ο Πέτρος είναι “σπαθί”, γι’ αυτό και απαιτεί όλοι να τον σέβονται. Κατά τα άλλα, ως καλός οικογενειάρχης, ζει με την αδελφή του Βαγγέλη, την Κατερίνα, η οποία “ευτυχώς τον έχει νοικοκυρέψει”, και φροντίζει πάντα τους συνεργάτες του, αφού “οικογένεια είμαστε”. Τουλάχιστον όσο αυτοί κάνουν ακριβώς ό,τι τους λέει…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Μαρία Μπαλούτσου):

Σε έναν κόσμο ανδρών, η Κατερίνα γίνεται “σκληρό καρύδι” για να επιβιώσει. Θέλει ο Πέτρος να κρατάει τις δουλειές του “έξω από το σπίτι” αλλά και να γυρίζει στο σπίτι. Χωρίς να το επιτυγχάνει πάντα. Όταν ο Βαγγέλης έρχεται να μείνει μαζί τους, η ύπαρξη δύο αρσενικών μέσα στο σπίτι δεν θα κάνει τη ζωή της ευκολότερη. Ωστόσο, όταν χρειαστεί, θα δείξει ότι ξέρει να λέει “τέλος”.

ΜΑΝΤΡΑΣ (Βαγγέλης Μουρίκης):

Είναι ο μέντορας του Βαγγέλη κι ίσως η πιο ανθρώπινη σχέση του. Η μάντρα του είναι το καταφύγιό του σε κάθε δυσκολία. Ωστόσο, όταν ο Βαγγέλης θα βρεθεί άστεγος και κυνηγημένος, ούτε εκείνος θα δεχτεί να τον βοηθήσει. Είναι όμως ο πρώτος που θα φροντίσει να τον προειδοποιήσει ότι πρέπει να προσέχει με τη νέα του “οικογένεια”.

ΝΤΙΜΙΤΡΙ (Βασίλης – Άγγελος Αναστασίου):

“Ντιμίτρι ή Δημήτρης;”. Λίγη σημασία έχει πώς θα τον πεις, αφού ο Ντιμίτρι δεν είναι ένας τυχαίος ρωσοπόντιος μετανάστης, αλλά το πρωτοπαλίκαρο του Πέτρου. Οι δυο τους κι ο Βαγγέλης θα γίνουν μια κλασική “εφηβική” αντροπαρέα. Η πορεία της σχέσης τους, όμως, θα δώσει στον Βαγγέλη να καταλάβει ακριβώς τι εννοεί ο Πέτρος όταν λέει “οικογένεια είμαστε”…

ΒΕΡΑ (Φένια Αποστόλου):

Η Βέρα είναι τρανς κι η πιο παλιά πελάτισσα του Βαγγέλη. Αν και οι σχέσεις με τρανς δεν ταιριάζουν στη δημόσια “εικόνα” του, όταν όλοι του γυρίζουν την πλάτη, η Βέρα θα τον στηρίξει, προσφέροντάς του μια εύκολη δουλειά με γρήγορο χρήμα, για να επιβιώσει. Πάνω απ’ όλα όμως, η πορεία των πραγμάτων θα του αποδείξει ότι η σχέση του με τη Βέρα δεν προϋποθέτει ανταλλάγματα.

Πρόστιμο: Η ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη στους κινηματογράφους

Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης
Σενάριο: Πάνος Τράγος και Φωκίων Μπόγρης
Σύμβουλος Σεναρίου: Γιώργος Τελτζίδης
Παραγωγή: Chase the Cut σε συμπαραγωγή με την Authorwave
Διανομή: Danaos Films,

Πρωταγωνιστούν:
Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης – Άγγελος Αναστασίου (Θύτης), Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Όμηρος Πουλάκης, Κώστας Στεφανάκης, Γιάννης Οικονομίδης.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Σκηνικά – Κοστούμια: Βασιλίνα Κουλιού, Μακιγιάζ: ‘Αρης Βερέμης
Mουσική: Jay Glass Dubs, Άκης Καπράνος, Ahiyava
Ήχος: Λευτέρης Καμπαλώνης
Sound Design / Μίξη: Σπύρος Αραβοσιτάς
Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος και Φωκίων Μπόγρης
Color Correction: Γρηγόρης Αρβανίτης, VFX: Yafka
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καραγιαννάκη
Συμπαραγωγοί: Παναγιώτης Μπεζιργιανίδης, Πάνος Μπίσδας
Παραγωγοί: Μαρία Καραγιαννάκη και Φωκίων Μπόγρης

Από 21 Μαΐου στους Κινηματογράφους!

CINE ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ, CINE ΑΝΕΣΙΣ, CINE ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, CINE ΦΛΟΙΣΒΟΣ,
CINE ΑΛΟΜΑ, CINE ΑΤΤΙΚΟΝ (‘Αλσος Γαλατσίου), CINE ΝΙΚΑΙΑ

Comments are closed.