Primavera, η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Περού που αποτελείται από έντεκα μοναδικά τραγούδια. Στίχοι- Μουσική: Γιώργος Περού.

Τρεις υπέροχοι μουσικοί στην Caja de Musica

Δεν είναι Παιχνίδι, από τη θεατρική ομάδα “Ανδρομέδα”

Χορευτική πανούκλα, στο Σύγχρονο Θέατρο

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Περού

Ο Γιώργος Περού (Γιώργος Κεφαλλωνίτης) είναι τραγουδοποιός και συνθέτης με καταγωγή από την Τήνο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε ηχοληψία και μουσική τεχνολογία και δραστηριοποιείται στη μουσική παραγωγή και την ενορχήστρωση.

Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα δύο δισκογραφικές δουλειές. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Δύο κόσμοι», περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσική, ενώ κάποια από αυτά είχαν ήδη κυκλοφορήσει διαδικτυακά ξεχωρίζοντας το «Φοβάμαι Μόνο Μη Σε Χάσω» με την συμμετοχή του Ζακ Στεφάνου.

Η δεύτερη, με τίτλο «Οι 12 Ένορκοι» όπου υπογράφει εξ’ ολοκλήρου την ενορχήστρωση και την παραγωγή περιλαμβάνει επτά ορχηστρικά και δύο τραγούδια για την ομώνυμη θεατρική παράσταση που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της ως σήμερα ξεχωρίζοντας το τραγούδι «Του Πατέρα». Παράλληλα υπογράφει και δύο διασκευές ως ερμηνευτής και παραγωγός –το «Απόψε Φίλα με» του Μανώλη Χιώτη ενώ συνεργάζεται στην ενορχήστρωση με τον Μανώλη Φάμελλο για το album “Γύρω Απ’ Τον Ήλιο” που ξεχώρισε το τραγούδι “Ένα Φιλί Από Δυόσμο” με τη Νατάσα Μποφίλιου και με τον Λόλεκ στο album “Ουρανός Μολύβι”.

Το 2019 κυκλοφόρησε το album «Γιατί Να Φοβόμαστε» της πρωτοεμφανιζόμενης τραγουδοποιού και ποιήτριας Μαρίας Μπεθάνη όπου υπογράφει την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής.  

Το καλοκαίρι του 2020 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Πάσχα και Πρωτομαγιά» σε στίχους του Ισαάκ Σούση με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα σε δική του σύνθεση και ενορχήστρωση ενώ την άνοιξη του 2022 κυκλοφόρησε από την Panik Records το τραγούδι «Ένα Πρωί Γλυκό» σε δικούς τους στίχους και μουσική με την Κορίνα Λεγάκη ως προάγγελος της συνεργασίας τους στον επερχόμενο δίσκο της ερμηνεύτριας.  

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Primavera: Η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Περού

Ο Γιώργος Περού επιστρέφει με την “Primavera”. Το album αποτελείται από έντεκα καινούρια τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσική ενώ ο ίδιος υπογράφει την ενορχήστρωση, τη μίξη και την επιμέλεια της παραγωγής.

Όλες οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν μέσα στο καθεστώς της πανδημίας και σχηματίζουν ένα ιδιότυπο μουσικό εκκρεμές που ισορροπεί ανάμεσα στην σκληρότητα των αλλαγών που συντελούνται και την ψυχική ανάταση που ακολουθεί, στην σύγχρονη κοινωνική δυστοπία και στην καθαρότητα της ανθρώπινης επαφής με τη φύση, στη νομοτέλεια της ματαιότητας και στην ορμητική θέληση για ζωή.

Μαζί του σε δύο τραγούδια συμμετέχει η νέα ερμηνεύτρια Λόλα Γιαννοπούλου.

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του artwork είναι της χαρακτικά έργα της εικαστικού Σοφίας Χατζημιχαήλ.

Γραφιστική επεξεργασία: Ζωή Ηλιοπούλου
Φωτογραφία: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Μουσική/ Στίχοι / Ενορχήστρωση /Μίξη /Επιμέλεια Παραγωγής: Γιώργος Περού
Mastering: Βασίλης Κορρές

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Τύμπανα: Μανώλης Γιαννίκιος, Στέφανος Σακελλαρίου (2,4,5,11)
Κοντραμπάσο: Κώστας Πατσιώτης (8,9)
Τσέλο: Μιχάλης Πορφύρης
Βίολα: Γιώργος Γιακουμής
Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης (4,6), Μιχάλης Δήμου (2,4)
Γιώργος Περού: Μαντολίνο, ακουστική κιθάρα , 12χορδη, ηλεκτρική, μπάσο, μελόντικα
Γιάννης Γιαννικουρης: Κιθάρα ηλεκτρική (1), Ακουστική κιθάρα (11)
Ηλίας Βαμβακούσης: Ακουστική κιθάρα (4)

Φωνητικά: Λόλα Γιαννοπούλου, Λίνα Ζηνά (3), Ίρις Νικολάου (4)
Χορωδία: Γιώργος Περού, Ηλίας Βαμβακούσης, Γιάννης Γιαννικουρής, Άγγελος Πάνου, Λόλα Γιαννοπούλου, Σταματίνα Λουκά, Μιλένα Σελίμη

Όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν από τον Γιώργο Περού εκτός από τα τύμπανα που επιμελήθηκε ο Νίκος Αγγλούπας στο Fab Liquid και το κοντραμπάσο που ηχογράφησε ο Πάνος Τσεκούρας στο Top Floor.

Ευχαριστούμε τους: Νίκο Πορτοκάλογλου, Μανώλη Φάμελλο, Γιάννη Γιαννικουρή για την παροχή μουσικού εξοπλισμού.

Τα τραγούδια του δίσκου είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Comments are closed.