Ο Παντελής Φλατσούσης με τη νέα παράσταση θεάτρου ντοκουμέντου Κυψέλη, New Kids on the Block, βασισμένη σε συνεντεύξεις των κατοίκων της Κυψέλης, κάνει πρεμιέρα 1η Ιουλίου στο 15ο Λύκειο Κυψέλης.

Ο Παντελής Φλατσούσης έχει συνδέσει το τελευταίο διάστημα τη δημιουργική του πορεία με την Κυψέλη το Λεόντιος και Λένα του Γκέοργκ Μπύχνερ που σκηνοθέτησε πρόσφατα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και την Ιταλική Νύχτα του Έντεν φον Χόρβατ στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο πλαίσιο της ενότητας Άνοιγμα στην πόλη, ο Παντελής Φλατσούσης, αναλαμβάνει ένα ξεχωριστό εγχείρημα, που συνδέεται με το ευρύτερο αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ στα παιδιά.

Με κύριο όχημα τις αφηγήσεις παιδιών που μένουν στην Κυψέλη, οι οποίες θα εμπλουτιστούν και με συνεντεύξεις ενήλικων κατοίκων, ο σκηνοθέτης θα επιχειρήσει να δώσει μια διαφορετική οπτική της καθημερινής πραγματικότητας, αλλά και της ιστορίας της γειτονιάς μέσα από παιδικά μάτια διαφόρων εθνικοτήτων.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήριο του 15ου Γενικού Λυκείου Αθηνών. Δομείται πάνω στα ερωτήματα που θέτει: Πώς βλέπουν τα παιδιά τη ζωή τους στη γειτονιά; Πώς βιώνουν τον κόσμο των ενηλίκων και πώς επηρεάζεται η ζωή τους από τις κοινωνικοπολιτικές εντάσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν οξυνθεί; Παράλληλα προκύπτουν και ερωτήματα σχετικά με την ίδια τη θεατρική τέχνη: Ποια είναι τα όρια της; Πώς προκύπτει μια παράσταση ενήλικης θεματολογίας, απευθυνόμενη σε ενήλικο κοινό, αλλά με πρωταγωνιστές της παιδιά;

Παντελής Φλατσούσης – Κυψέλη, New Kids on the Block

Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης
Δραματουργία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Σκηνικά: Ελένη Στρούλια
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Επιμέλεια video: Γιάννης Gizmo Μπερερής
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου

Βοηθός σκηνογράφου: Δάφνη Αηδόνη

15ο Λύκειο Κυψέλης (Κυψέλης 46 & Παξών)
1-4 Ιουλίου, 20.30

Κεντρική φωτογραφία: Ελένη Στρούλια

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/o-pyrgos-tou-franz-kafka-sti-skini-tou-sygxronou-theatrou/
https://umano.gr/mideia-tou-evripidi-sto-theato-bagkeion/
https://umano.gr/o-thanos-mikroutsikos-sto-odeio-irodou-attikou-times-eisitirion/
https://umano.gr/paratasi-parastaseon-gia-ti-melaxra/

Comments are closed.