Ο Ουρουγουανός συγγραφέας Mario Delgado Aparaín στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΛΕΑ / Festival LEA.

 

Ο συγγραφέας των βιβλίων Τα χειρότερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και Η μπαλάντα του Τζόνι Σόσα, Mario Delgado Aparaín, έρχεται στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΛΕΑ ο Mario Delgado Aparaín θα παρευρεθεί στην Αθήνα και την Λευκάδα. Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 στη Λευκάδα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρου Στάμου». Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος». 

Λίγα Λόγια για το φεστιβάλ ΛΕΑ

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ (Hellenic-American Φεστιβάλ Λογοτεχνίας στην Αθήνα) γεννήθηκε το 2008. Σκοπός η ανάγκη δημιουργίας στρατηγικών μεγάλης κλίμακας για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επίσης, να προωθήσει τη λογοτεχνία και τις τέχνες από τις χώρες αυτές στην Ελλάδα.

Στο δέκατο έτος της ύπαρξής της στην Ελλάδα, το Φεστιβάλ ΛΕΑ παραμένει στην κορυφή της λογοτεχνικής διάχυση των χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. 

Μια συνάντηση μεταξύ της Λατινικής Αμερικής και την Ελλάδα και το χώρο της αναγνώρισης και της πρακτικής της γλώσσας και του πολιτισμού μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, τη μουσική, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Χάρη στις ποικίλες δραστηριότητες στις τρεις γλώσσες, το κοινό που συμμετέχει απολαμβάνει και ζει στενά τον πολιτιστικό και λογοτεχνικό πλούτο αυτών των χωρών.

Ο συγγραφέας Mario Delgado Aparaín στην Ελλάδα

ΛΕΥΚΑΔΑ
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 19:30 – 20:30
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρου Στάμου»
Ίδα Βιτάλε και Χουάν Κάρλος Ονέττι: Αφιέρωμα σε δυο μεγάλες πένες της Ουρουγουάης

Στα ισπανικά και τα ελληνικά
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουρουγουάης, του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», του Ινστιτούτου Θερβάντες, του Abanico και του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας

ΑΘΗΝΑ
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 20:30 – 21:30
Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» (Λ. Συγγρού 367, Π. Φάληρο)

Ο Μάριο Δελγάδο Απαραΐν είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και ένας από τους κορυφαίους αφηγητές της Ουρουγουάης. Από τα πιο γνωστά του βιβλία:

  • Η μπαλάντα του Τζόνι Σόσα (μτφρ: Αχιλλέας Κυριακίδης, εκδ.opera, 1997)
  • Τα χειρότερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ (μτφρ: Αχιλλέας Κυριακίδης, opera, 2006)
  • Το παραμύθι με την κοντέσα Αντρέα και τη γιαγιά της, Τζουστινιάνα. – Το πιο σύντομο μυθιστόρημα του κόσμου (μτφρ: Αχιλλέας Κυριακίδης – προσεχώς από τις εκδ. opera).

Ο Μάριο Δελγάδο Απαραΐν θα συζητήσει με τον Ισπανό συγγραφέα και Πρεσβευτή του Ελληνισμού Πέδρο Ολάγια, σχετικά με τη ζωή και το έργο του.

Στα ισπανικά και τα ελληνικά
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουρουγουάης, του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», του Ινστιτούτου Θερβάντες και των εκδόσεων opera.

Περισσότερες πληροφορίες: https://lea-festival.com/

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/oi-solastas-gia-proti-fora-sto-faust/
https://umano.gr/giannoula-i-koulourou-stin-peiraios-260/
https://umano.gr/ksenes-portes-tou-manou-eleftheriou/
https://umano.gr/festival-athinon-kai-epidavrou-2019-paketa-eisitirion-kai-poulman/

Comments are closed.