Ο Μιχάλης Καλκάνης στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 24 και 25 Ιουλίου 2020, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Καλεσμένοι του οι Χάικ Γιαζιτζιάν και Γιάννης Αναστασάκης.

Χάρις Αλεξίου – Yasmin Levy: This Shadow

Ο Luke Elliot στην Τεχνόπολη

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων στη νέα του εποχή

Ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών της τζαζ – και όχι μόνο. Προέρχεται από μουσική οικογένεια και, πέραν του ότι συμμετέχει στα πιο σημαντικά σχήματα του είδους, είναι ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης και πειραματίζεται με επιτυχία, δίνοντάς μας μουσική απρόβλεπτη. Ντύνει με ηλεκτρονική μουσική το παραδοσιακό τραγούδισμα της… γιαγιάς του και κάνει επιτόπιες ηχογραφήσεις (field recordings) σε θρησκευτικές τελετές μεταναστών, δίνοντάς μας ένα αμάλγαμα ήχων του κόσμου στον δίσκο του World Echoes in Athens.

Ο Μιχάλης Καλκάνης στη συναυλία του στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, επιχειρεί και πάλι κάτι ιδιαίτερο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Μέσα από τη συνεργασία του με τον Αρμένιο δεξιοτέχνη στο ούτι Χάικ Γιαζιτζιάν (Haig Yazdjian) και τον αβανγκάρντ ηλεκτρικό κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη, δημιουργεί ένα μουσικό περιβάλλον όπου συνυπάρχουν η τζαζ και η ambient, η παραδοσιακή και world μουσική με την ψυχεδέλεια και με τη noisy αντίληψη, η πηγαία μελωδία με την electronica, στοχεύοντας σε έναν νέο, πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο.

Όπως λέει ο ίδιος ο Μιχάλης Καλκάνης: «Έννοιες όπως η ανοικτότητα, η διαφορετικότητα και η συνύπαρξη διαφορετικών στοιχείων, απασχολούν το σχήμα µας από τα πρώτα του βήματα. Στόχος είναι ένας νέος ήχος, αυθεντικός και πρωτότυπος, μέσα στον οποίο συνυπάρχουν Ανατολή και Δύση, συναίσθημα και ορθολογισμός, ακουστικά όργανα και ηλεκτρονικοί ήχοι, αυτοσχεδιασμός και φόρμα, χρώματα παραδοσιακής μουσικής και επιρροές από κλασική και κινηματογραφική μουσική. Στις παραστάσεις µας αυτές, εμπνεόμενοι από το μαγικό και ατμοσφαιρικό θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, στοχεύουμε ακόμη περισσότερο προς στην ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα, προσκαλώντας δύο καλλιτέχνες από δύο “ξεχωριστούς” κόσμους».

Ο Μιχάλης Καλκάνης στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

24 και 25 Ιουλίου, 21:30

Μουσικοί Γιάννης Αναστασάκης κιθάρα, εφέ, Λευτέρης Ανδριώτης κρητική λύρα, Haig Yazdjian ούτι, τραγούδι, Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο, Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο, Βασίλης Μπαχαρίδης ντραμς, Ορέστης Μπενέκας πλήκτρα, πιάνο
Σχεδιασμός – Eκτέλεση φωτισμού Περικλής Μαθιέλλης
Σχεδιασμός – Eκτέλεση ήχου Παναγιώτης Ριζόπουλος
Καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχάλης Καλκάνης

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, παρακαλούμε να προσέλθετε 90΄ πριν την έναρξη.

Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες.
Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα.
Κατά την αγορά κάθε εισιτηρίου δηλώνεται το όνομα του προσώπου που θα το χρησιμοποιήσει.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τα ειδικά μέτρα προστασίας που έχει λάβει το Φεστιβάλ για την αντιμετώπιση του COVID-19 

Εισιτήρια:

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/65+/ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 15€, ΑΝΕΡΓΩΝ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

στα κεντρικά ταμεία του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου), στο 210 3272000

Κεντρική Φωτογραφία: Ντίνα Βιτζηλαίου

Comments are closed.