Ο συνθέτης Λουκάς Θάνος στην Απανεμιά στην Πλάκα την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019.

Ο σπουδαίος συνθέτης Λουκάς Θάνος σε μία ξεχωριστή εμφάνιση στο χώρο της Απανεμιάς στην Πλάκα, την Τρίτη 11 Ιουνίου. Μαζί του φίλοι καλλιτέχνες, θα ερμηνεύσουν μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια του.

Ο Λουκάς Θάνος, γνωστός από τον  ιστορικό δίσκο Σάλπισμα με τον Νίκο Ξυλούρη, παρουσιάζει επιλογές από τις δημιουργίες του με κεντρικό άξονα τις μελοποιήσεις του στα ποιήματα του Κωστή Παλαμά. Πιο συγκεκριμένα θα ακουστούν τραγούδια από το cd Ο δωδεκάλογος του γύφτου που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 με τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη αλλά και τραγούδια από το επερχόμενο cd (το δεύτερο μέρος της τριλογίας του με ποιήματα του Κωστή Παλαμά) με βασικό ερμηνευτή τον Βασίλη Προδρόμου.

Φυσικά δεν θα λείψουν και τα τραγούδια σε ποίηση του Κώστα Βάρναλη, όπως τα διαχρονικά τραγούδια Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου και Οι πόνοι της Παναγιάς και πολλά άλλα από τη συνεργασία του με τον μοναδικό Νίκο Ξυλούρη.

Μουσικά έργα του Λουκά Θάνου

(από το el.wikipedia.org)

Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τα έργα: Γυρολόι τρ. Ξανθίππη Καραθανάση  Philips, Σάλπισμα τρ. Νίκος Ξυλούρης  Columbia, Αναστροφή, Juzzburger, Metalipsis, 1.500 Φιλάκια Fresh Hits (από κοινού με τον Δημήτη Πανόπουλο, τρ. Καίτη Γαρμπή, Θάνος Καλλίρης, Νίκος Ακαρέπης, Ελίνα Κωνσταντοπούλου), Timeless Moments Buddha Bar, Distant Panorama Flying Carpet, Ethnic Colours, Runaway Marathon, Etnic Whispers, Folk and Rock, Still Point, Time Before And Time After, The Fire And The Rose, In Those Days, Ο “Δωδεκάλογος του Γύφτου” του Κωστή Παλαμά τρ. Γιάννης Χαρούλης, Χρόνος Ερωτικός του Πάνου Δημητρόπουλου τρ. Σταύρος Σιόλας.

Έγραψε μουσική στα θεατρικά έργα: Κόκαλα και ρόπαλα του David William Rabe, Θέατρο Αλίκη σκην. Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Διάλεξε το Oνειρό σου της Πάγιας Bεάκη, Ποντικούπολη της Φιλίσας Χατζηχάννα ΘΟΚ, Snow White by Lane Bradbury Actors Studio Theater Los Angeles, Dreams by Eli Rill Actors Studio West Los Angeles, “Olympic Games” στο Ebell Wilshire Theater Los Angeles, Isadora Dance suite με την Moscow Chamber Orchestra contacted by Constantine Orbelian Μόσχα, Πέρσες του Αισχύλου Θέατρο Αμόρε, Χοηφόρες του Αισχύλου Θέατρο Αμόρε, Ορέστεια του Αισχύλου στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο Bristol Civic Auditorium Los Angeles, στο Back Stage Theater Hollywood, στο Atrium Theater Zurich, Αφιέρωμα στον Αισχύλο Θέατρο Βράχων, Ορατόριο “Κωστής Παλαμάς” Θέατρο Φάμπρικα, Πέρσες του Αισχύλου Θέατρο Βράχων.

Έγραψε μουσική για τις ταινίες: Έκλειψη, Ο Μανώλης ο Ντελμπεντέρης, Μυρτώ, The flight of the swan, Seraphim, Retreat, Smile in the morror.

Συμφωνικά του έργα έχουν παίξει και ηχογραφήσει: Moscow Chamber Orchestra, Minsk Symphony Orchestra, Sofia Symphony Orchestra…

Έχει συνθέσει τις όπερες: ISADORA και ΟΡΕΣΤΕΙΑ σε libretti δικά του και ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σε μετάφραση  Κ.Χ. Μύρη.

Ο Λουκάς Θάνος στην Απανεμιά

Τρίτη 11 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 22.00

Είσοδος ελεύθερη

Μνησικλέους και Θόλου 4, Πλάκα

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3248580

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/o-eric-burdon-sto-odeio-irodou-attikou/
https://umano.gr/astypalea-to-neo-tragoudi-ton-deaf-radio/
https://umano.gr/oi-solastas-gia-proti-fora-sto-faust/
https://umano.gr/giannoula-i-koulourou-stin-peiraios-260/

Comments are closed.