Ο Alfa Mist ζωντανά στην Αθήνα, στο Gagarin 205 LIve Music Space την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018. Special guest Moderator.

Όταν η λέξη «ομίχλη» (mist) περιλαμβάνεται στο όνομα ενός μουσικού, ασυνείδητα προϊδεάζεσαι για κάποιο άκουσμα θολό, ατμοσφαιρικό και μελαγχολικό. Βάζεις να ακούσεις τα κομμάτια του και προσπαθείς να μαντέψεις τι υπάρχει πίσω από τις εισαγωγικές νότες, ακριβώς όπως προσπαθείς να διακρίνεις τον ορίζοντα κατά τη διάρκεια μίας βαριάς, ομιχλώδους μέρας. Και στις δύο περιπτώσεις ματαιοπονείς. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αφεθείς στις αισθήσεις σου και να προχωρήσεις μπροστά. 

Ο Alfa Mist μεγάλωσε στην πολυπολιτισμική συνοικία του Newham, στο ανατολικό Λονδίνο.

Ο Alfa Mist ζωντανά στην Αθήνα, στο Gagarin

Από μικρός ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο και ήρθε σε επαφή με τα μουσικά θαύματα της αφροαμερικανικής μουσικής, ιδίως τη hip hop. Μερικά χρόνια αργότερα, όταν αναζητούσε samples για κάποιες προσωπικές hip hop συνθέσεις του, ήρθε σε επαφή με την jazz. Και κάπου εκεί βρήκε το ιδανικό μέσο για να εκφράσει τον εαυτό του. Η μαθητεία του στο πιάνο, οι αφρικανικές ρίζες του, η ευαισθησία του ως ανθρώπου και ως μουσικού… Όλα έδεσαν!

Το 2014 ξεκίνησε και επισήμως την επαγγελματική του πορεία, τόσο ως σόλο καλλιτέχνης όσο και μέσω της συμμετοχής του σε ομαδικά projects. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι η συνεργασία του με την ταλαντούχα soul ερμηνεύτρια Emmavie και η συμμετοχή του στο κουαρτέτο Are We Live.

Μέχρι στιγμής ο Alfa Mist έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους.

Το 2015 μας πρωτοσυστήθηκε με το “Nocturne”. Ένα EP που έφερε στο επίκεντρο την εσωστρέφεια και την ευαισθησία του συνθέτη του. Κυκλοφόρησε το “Antiphon”, το 2017. Ένα όμορφο μείγμα μελαγχολικής jazz με στοιχεία εναλλακτικής hip hop και soul που οι κριτικοί παγκοσμίως αποθέωσαν.

Τη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, μετά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία, ο Alfa Mist έρχεται στο Gagarin 205 Live Music Space για να θολώσει την ατμόσφαιρα και να ξεθολώσει τα αισθήματά μας. Είσαι έτοιμος να αφεθείς;

Ο Alfa Mist ζωντανά στην Αθήνα, στο Gagarin

Alfa Mist ζωντανά στην Αθήνα

Special guest: Moderator 

Στο Gagarin 205 LIve Music Space (Λιοσίων 205, Αθήνα)

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πόρτες: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Περιορισμένη προπώληση: 15€ (εξαντλήθηκαν)
Προπώληση: 18€
Ταμείο: 20€

Προπώληση εισιτηρίων: Syd Records, Underflow Record Store & Art Gallery, LoFi concept – records,Rhythm Records,Τηλεφωνικά στο 11876, Reload Stores,Seven Spots,Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης,Viva Kiosks ,Yoleni’s Hellas, viva.gr, eventbrite.com

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/oi-somali-yacht-club-zontana-stin-athina/ 
https://umano.gr/to-dance-world-festival-gia-proti-fora-stin-ellada/ 
https://umano.gr/tosin-martyns-enas-mousikos-gematos-energeia-kai-pathos/

Comments are closed.