Το Myrthia Thermal Spa είναι το μεγαλύτερο spa center με ιαματικό νερό στα Βαλκάνια. Βρίσκεται στη Χαλκιδική, στους χώρους του Miraggio Thermal Spa Resort. Το πολυτελές τουριστικό θέρετρο είναι ένα βραβευμένο κέντρο ευεξίας και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. 

Ιαματικές πηγές

Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο πλούσιες σε φυσικές πηγές χώρα στον κόσμο. Τα οφέλη των ιαματικών πηγών για την υγεία μας είναι δεκάδες και ανεκτίμητα. Μας προσφέρουν ευεξία, ευημερία και βελτιώνουν σε σημαντικό βαθμό πολλών ειδών παθήσεις. Ακόμα μας τονώνουν από ψυχικής και πνευματικής πλευράς. Πρόκειται για ένα πολύτιμο δώρο της φύσης. 

Ήδη από την αρχαιότητα οι θερμές πηγές χρησιμοποιούνταν ευρύτατα για θεραπευτικούς λόγους.

Αρχαίοι Έλληνες γιατροί, φυσικοί και ιστορικοί παρατήρησαν τις ευεργετικές ιδιότητες των πηγών. Αλλά και την βελτίωση που πρόσφεραν στην σωματική και ψυχική υγεία, γι’ αυτό και τις θεωρούσαν θεϊκό δώρο.

Βρισκόμαστε πλέον στις αρχές του καλοκαιριού και τι καλύτερο από το να προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα δώρο χαλάρωσης και ανάτασης, μία επιβράβευση για την κούραση του χρόνου στην οποία κατάφερε να ανταπεξέλθει.

Ένα spa center μοναδικό στο είδος του στο οποίο μπορείτε να συνδυάσετε κάποιες μέρες των διακοπών σας με τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει, είναι το Myrthia Thermal Spa στη Χαλκιδική.

Σχετικά με το Myrthia Thermal Spa

Myrthia Thermal Spa: Το μεγαλύτερο spa center με ιαματικό νερό
Το μεγαλύτερο spa center με ιαματικό νερό στα Βαλκάνια βρίσκεται στη Χαλκιδική, στους χώρους του “Miraggio Thermal Spa Resort”. Το πολυτελές τουριστικό θέρετρο, διαθέτει 300 δωμάτια (τα 48 με ιδιωτική πισίνα). Αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 330 στρεμμάτων με θέα τον κόλπο του Τορωναίου και την Σιθωνία που βρίσκεται απέναντι.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του resort είναι η μαρίνα. Μπορεί να υποδεχτεί όλο τον χρόνο πάνω από 80 σκάφη αναψυχής και θαλαμηγούς μήκους μέχρι 40 μέτρων. Είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε το νερό να ανακυκλώνεται. Αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη βακτηρίων στα κύτη των σκαφών και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Η φιλικότητα προς το περιβάλλον συμπληρώνεται με το σύστημα γεωθερμίας που διαθέτει το ξενοδοχείο. Εξασφαλίζει μέση θερμοκρασία 17o C στα δωμάτια, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 30% για την περίοδο λειτουργίας του.

Μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας η πληρότητα κατά τους θερινούς μήνες ξεπερνά το 95%, προσελκύοντας επισκέπτες από τη Ρωσία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και γενικά από την περιοχή των Βαλκανίων.

Myrthia Thermal Spa: Το μεγαλύτερο spa center με ιαματικό νερό
Ιδανικά χωροθετημένο στην καρδιά του Miraggio Thermal Spa Resort. Πάνω σε μία φυσική υπόγεια θερμή πηγή, το Myrthia Thermal Spa είναι ένα υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας. Συνδυάζει την αρχαία ελληνική τέχνη της υδροθεραπείας με τον μοναδικό πλούτο των υδάτινων πόρων της περιοχής Κάνιστρο Χαλκιδικής

Η θερμή φυσική πηγή με ιωδιούχο -και όχι με θειούχο- νερό, γνωστή και ως “Νερό Κανίστρου” είναι αναγνωρισμένη από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Υδάτινων Πόρων.

Το “Νερό Κανίστρου” ξεκινώντας από το υπέδαφος του Ολύμπου, φτάνει στην επιφάνεια σε μια θερμοκρασία περίπου 32οC. Περνάει μέσα από ένα υπόγειο δίκτυο αρχέγονων βράχων που ξεκινά σε βάθος 270 μέτρων. Η μεταλλική του σύσταση διαμορφώνεται κατά την πορεία του. Η θερμοκρασία του μειώνεται στο τέλος της ανοδικής διαδρομής, λόγω της ανάμειξης του με ψυχρότερα επιφανειακά ύδατα.

To Myrthia Thermal Spa είναι ένα βραβευμένο κέντρο ευεξίας και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα που περιλαμβάνουν υποδομές όπως 

Σαλόνι υποδοχής και αποδυτήρια – Μεγάλη πισίνα θαλασσοθεραπείας με νερό απευθείας από τη θάλασσα, που θερμαίνεται σε σταθερή θερμοκρασία – 3 πισίνες με θερμό ιαματικό νερό σε διαφορετικές θερμοκρασίες και εξωτερική θερμή πισίνα σε γυάλινο μπαλκόνι με θέα το Αιγαίο – Χαμάμ  με 100% υγρασία – Tepidarium (ρωμαϊκό λουτρό με 29% υγρασία) – Ξηρή φιλανδική σάουνα – Σάουνα με φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων – Ζώνες ευεξίας και θεραπειών – Υδρομπανιέρες και τζακούζι κ.ά.Myrthia Thermal Spa: Το μεγαλύτερο spa center με ιαματικό νερό
Στις εντυπωσιακές υποδομές του Myrthia Thermal Spa, παρέχεται και μια μεγάλη ποικιλία θεραπειών για ανανέωση, χαλάρωση και ευεξία σώματος και πνεύματος.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους (μοναδικό στον χώρο) είναι ότι χρησιμοποιούνται τεχνικές μαλάξεων που εφαρμόζονταν στην αρχαία Ελλάδα. Όπως έχουν διασωθεί μέσα από αρχαία κείμενα και συγγράμματα. Κάποια αποδίδονται στον πατέρα της ιατρικής, τον Ιπποκράτη

Με τη χρήση τεχνικών μέτριας, βαθιάς και “θερμής” μάλαξης, επιτυγχάνονται διαφορετικά αποτελέσματα, με στόχο την μυϊκή αποτοξίνωση, την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος , την εστίαση σε μέρη του σώματος με συσσωρευμένες εντάσεις κ.ά.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες θεραπείες όπως οι:

Alexander Invigorating Massage

Μασάζ σώματος “θερμής” μάλαξης, για τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Αυξάνει τον μυϊκό τόνο και την ενέργεια του σώματος. 

Serapian Massage

Μάλαξη μέτριας πίεσης σε συνδυασμό με ρεφλεξολογία, εμπνευσμένη από τον Ιπποκράτη.

Olympian Athletic massage

Θεραπευτικό μασάζ  βαθιάς πίεσης, με τεχνικές που εφαρμόζονταν στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.
(όπως διασώζονται από τα αρχαία κείμενα)

Thalasso Massage

Μάλαξη μέτριας πίεσης με εφαρμογή γαλλικών προϊόντων ευεξίας της Thalion για ανάκτηση υγείας και ενέργειας.

Myrthia Thermal Spa: Το μεγαλύτερο spa center με ιαματικό νερό
Το Myrthia Thermal Spa διαθέτει και πολλές άλλες θεραπείες. Όπως hot stones treatment, ρεφλεξολογία, εστιασμένη μάλαξη (κεφάλι – ώμοι, πρόσωπο – κρανίο, πλάτη – μέση), ολιστική ανανέωση και αντιγήρανση, κρυοθεραπεία, απολέπιση και σύσφιξη. Περιλαμβάνει και ειδικά προγράμματα για εγκύους και παιδιά.

Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τα δωμάτια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του ξενοδοχείου, όπου υπάρχει και η δυνατότητα για online booking.

https://www.miraggio.gr/en/thermal-spa

Comments are closed.