Μία jazz εβδομάδα στο Half Note Jazz Club την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 με τον Γιώργο Κοντραφούρη και το τρίο του. Και  από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου με τον τρομπετίστα, Nils Petter Molvaer.

Μία jazz εβδομάδα στο Half Note Jazz Club

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ ΤΡΙΟ

Μία jazz εβδομάδα στο Half Note Jazz Club 
Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το τρίο του για μια βραδιά στο Half Note.Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι ένας πολύ σημαντικός τζαζ πιανίστας, οργανίστας και δάσκαλος κι έχει συνεργαστεί με πλήθος διάσημων μουσικών όπως οι: Ralph Peterson Jr., Lou Donaldson, Bob Brozman, David Liebman, Benny Golson, Sheila Jordan, Houston Pearson, κ.ά.

Μαζί του θα είναι δυο εξέχοντες νέοι μουσικοί, με βάση τη Νέα Υόρκη, ο Κίμων Καρούτζος στο μπάσο και ο Jason Wastor στα ντραμς. Ο Κίμων είναι μαθητής του θρυλικού Ron Carter και ο Jason μαθητής του jazz master, Kenny Washington.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι ένας ενεργός μουσικός της τζαζ. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς από όλο τον κόσμο και από διαφορετικά είδη μουσικής. Η καλλιτεχνική του παραγωγή περιλαμβάνει τζαζ μουσική, μπλουζ, ελληνική μουσική, ποίηση καθώς και αυτοσχεδιασμούς. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «The Passing» εξερευνά το πιάνο ως μέσο ανασκόπησης των μουσικών του αναμνήσεων, με τη μορφή ενός τζαζ τρίο. Το άλμπουμ αυτό συμπεριλαμβάνει κομμάτια που έχουν συνθέσει Έλληνες  μουσικοί, οι οποίοι έχουν παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Γιώργου Κοντραφούρη, όπως ο δάσκαλός του Μάρκος Αλεξίου-ο οποίος ήταν ένας πρωτοπόρος τζαζ πιανίστας, καθώς επίσης και δικές του συνθέσεις.

HALF NOTE JAZZ CLUB
Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο, Κίμων Καρούτζος: μπάσο. Jason Wastor: ντραμς 

Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση εισιτηρίων εδώ
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ) , 15 ευρώ (τραπέζι)

Ώρα έναρξης: 21.30. 
Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Πέμπτη 9/1 – Κυριακή 12/1
NILS PETTER MOLVAER / EIVIND AARSET/ SAMUEL ROHRER
Η τζαζ του μέλλοντός μας!

Μία jazz εβδομάδα στο Half Note Jazz Club

Ο Νορβηγός τρομπετίστας Nils Petter Molvaer είναι μια περίπτωση καλλιτέχνη που έχει χαράξει το μέλλον της σύγχρονης τζαζ. Η μουσική του χαρακτηρίζεται με τον όρο «future jazz». Η αλήθεια είναι ότι ο Molvaer παίρνει τα πράγματα από εκεί που τα άφησε ο Miles Davis. Δημιουργεί κατευθύνσεις στη σύγχρονη μουσική που να μην περιορίζονται παρά μόνο από τα όρια της δημιουργικής φαντασίας.

Τον γνωρίσαμε μέσα από το γκρουπ της πρώιμης nu jazz που είχε δημιουργήσει ο μπασίστας Arild Andersen με το όνομα Masqualero και τις ηχογραφήσεις του στην ECM. Στην ίδια αυτή εταιρία του διάσημου παραγωγού Manfred Eicher, o Nils Petter Molvaer έβγαλε το 1998 τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, «Khmer». Ήταν μια επιτυχής μείξη της τζαζ με την electronica. Ταυτόχρονα ήταν και μία πολύ καλή και ισορροπημένα πρωτοποριακή καλλιτεχνική τάση που διεύρυνε τους ορίζοντες της σύγχρονης τζαζ πρακτικής. 

Ο Molvaer συνεχίζει σ’ αυτόν τον δρόμο της μείξης τζαζ, ροκ, ηλεκτρονικής, χιπ χοπ και άλλων στοιχείων που περνούν μέσα από το προσωπικό του φίλτρο.

Παράλληλα έχει μια μακρόχρονη δημιουργική συνεργασία με τον επίσης Νορβηγό κιθαρίστα Eivind Aarset. Έναν μουσικό ευρείας αντίληψης και, ουσιαστικά, no wave πρακτικής που κινείται αποτελεσματικά σε όλη τη γκάμα, από ποπ μέχρι αβάν γκαρντ. Μαζί, και με την παρέμβαση δισκογραφικών εταιριών με ανοιχτούς ορίζοντες και οπτικές για τη σύγχρονη τζαζ, όπως η Thirsty Ear και η OKeh, η μουσική του Molvaer έχει βρει μια περίοπτη θέση. Ο Molvaer, ο Aarset και ο Ελβετός ντράμερ Samuel Rohrer θα μας ταξιδέψουν σε μουσικούς κόσμους που ξεφεύγουν από τη φαντασία μας.

HALF NOTE JAZZ CLUB 
Nils Petter Molvaer: τρομπέτα, ηλεκτρονικά, Eivind Aarset: κιθάρα, ηλεκτρονικά, Samuel Rohrer: ντραμς, κρουστά

Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση εισιτηρίων εδώ.
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
 Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Πέμπτη &Κυριακή 21.30
Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Σχετικά άρθρα:

Fast Love – A Tribute to George Michael
Οι Υπεράνω Υποψίας στο Γυάλινο Up Stage
Οι Nitzer Ebb ζωντανά στην Αθήνα
Η μουσικοθεατρική παράσταση Από Έρωτα στη Σφίγγα

Comments are closed.