Μια ελληνική ομάδα χορού κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στη Δανία. H ελληνική ομάδα χορού «Creo Dance Company» της Πωλίνας Κρεμαστά παρουσιάζει στο διεθνές χορογραφικό κέντρο BIRCA – Bækkelund International Residency Center for Artists για πρώτη φορά τη νέα της παράσταση  με τίτλο “commun” (το κοινό).

Μία νέα διεθνής μουσική ακαδημία στις Σπέτσες

Active Member: 28 χρόνια μοίρασμα live

Το τελευταίο δέντρο, του Βαγγέλη Νάκη

Μια ελληνική ομάδα χορού κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στη Δανία

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2020, στο Bornholm της Δανίας, στο πλαίσιο του Bornholm Culture Week η ελληνική ομάδα χορού «Creo Dance Company» της Πωλίνας Κρεμαστά παρουσιάζει στο διεθνές χορογραφικό κέντρο BIRCA – Bækkelund International Residency Center for Artists για πρώτη φορά τη νέα της παράσταση  με τίτλο “commun” (το κοινό).

Μια ιδιόμορφη παράσταση τεσσάρων χορευτικών σόλο σε συνύπαρξη. Τέσσερις χορεύτριες και δύο μουσικοί εφορμώντας από έναν κοινό τόπο, διανύουν μια αέναη πορεία προς την προσωπική αφήγηση. Προσπαθούν να ανακαλύψουν την εμφάνιση του υποκειμενικού στοιχείου ως φορέα του κοινού συστατικού που παραμένει, εμφανώς ή όχι, μέσα από μια συλλογική εμπειρία. Μια κυκλική διαδικασία από την συλλογική μνήμη στην ατομική και από την ατομική σε μια από κοινού επανασύνθεση νέας μνήμης. Ένας τόπος αφήγησης μεταβατικός, σαν τόπος παιχνιδιού.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Η πρωτοτυπία της παράστασης έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργείται από την κοινότητα για την κοινότητα.

Μέσα από ένα κινητικό πείραμα-παιχνίδι την «αλυσίδα», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Ιωάννινα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, το 2018 και το 2019 και συμμετείχαν σε αυτό τουλάχιστον εκατό άτομα (μεταξύ των οποίων φοιτητές χορού, παιδαγωγοί, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιοί, κ.ά.), έγινε η συλλογή και η δημιουργία των κινητικών υλικών και χορογραφικών εργαλείων που οικοδομούν το έργο. Η ομάδα και οι συμμετέχοντες του πειράματος αναζήτησαν και αναζητούν το κοινό στοιχείο αλλά και την προσωπική αφήγηση που προκύπτουν μέσα από μια συλλογική διαδικασία.

Μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, η παράσταση θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα.

Σε τρεις εξαιρετικά φορτισμένους συμβολικά χώρους: τον θερινό κινηματογράφο ΒΟΞ (25, 26, 27 & 28 Σεπτεμβρίου), το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (2 Οκτωβρίου) και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής (3 Οκτωβρίου).  Ώρα έναρξης 20.30.

Η παράσταση αποτελεί το τρίτο σε σειρά έργο βασισμένο στην κινητική έρευνα «Απόγειος», η οποία διεξάγεται από το 2014, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α από τον Ιούνιο του 2017, και βασίζεται στη μελέτη των παραδοσιακών χορών και ρυθμών και στην αλληλεπίδρασή τους με τον σύγχρονο χορό, προτείνοντας τη νέα ομώνυμη χορευτική πρακτική. Επίσημη παρουσίαση της έρευνας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Εθνικό Θέατρο.

Η Creo dance company είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού.

Με έδρα την Αθήνα που ιδρύθηκε επίσημα την άνοιξη του 2008 στο πλαίσιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ρέον. Από το 2008 έχει παρουσιάσει 8 παραγωγές με συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Ιταλία, Βοσνία, Ιρλανδία, Πολωνία). Στο διεθνές φεστιβάλ Sarajevo Winter 2012 απέσπασε το πρώτο βραβείο κοινού (Silver Snowflake). Έχει επιχορηγηθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ και το ΥΠ.ΠΟ.Α.. Η ομάδα έχει ασχοληθεί επίσης με την οργάνωση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων καθώς και δρώμενων στο δημόσιο χώρο.

Η παραγωγή «commun» έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Α. για την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020 και έχει υποστηριχθεί με τη μορφή Residencies από τα χορογραφικά κέντρα:

  • DeVIR/CAPa- Centro de Artes Performativas do Algavre (Πορτογαλία),
  • BIRCA – Bækkelund International Residency Center for Artists (Bornholm, Δανία)
  • Municipal Theater of Naxos, ENTROPIA (Athens, Ελλάδα)

και τα Διεθνή Προγράμματα:

  • TRY!Residencies – Tipperary Dance Platform (Ιρλανδία),
  • Island Connect – A collaborative European Residency project (Denmark, Croatia, Ireland, Greece)
Συντελεστές:

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά

Χορεύουν: Θένια Αντωνιάδου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη,

Βάσια Ζορμπαλή, Πωλίνα Κρεμαστά

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & ζωντανή εκτέλεση:

Νίκος και Γιώργος Παπαϊωάννου

Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Art-design&video: Παναγιώτης Ανδριανός

Τεχνική υποστήριξη: Βαγγέλης Νάνος

Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης

Δείτε το βίντεο τίζερ εδώ.

*Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία την ιδιοκτήτρια του θερινού κινηματογράφου ΒΟΞ κα Πέγκυ Ρίγγα. 

Πληροφορίες για τις παραστάσεις στην Ελλάδα

25-26-27-28 Σεπτεμβρίου 2020 στον θερινό κινηματογράφο ΒΟΞ 

(Θεμιστοκλέους 82, Αθήνα)

2 Οκτωβρίου 2020 στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

(Ιωαννίνων & Καπανέως, Αθήνα – Κολωνός)

3 Οκτωβρίου 2020 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

(μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 16, Καισαριανή)

Ώρα Έναρξης: 20.30

Γενική Είσοδος: 10 € /Μειωμένο (άνεργοι, χορευτές, φοιτητές, ΑΜΕΑ): 5 €

Εισιτήρια – Προπώληση: viva.gr – 11876

* Κεντρική φωτογραφία: Παναγιώτης Ανδριανός

Comments are closed.