Υπάρχουν κάποιες ταινίες που λατρέψαμε. Δυστυχώς, όμως, αποδείχτηκαν άτυχες για τους πρωταγωνιστές τους. Κοινώς θα τις λέγαμε γρουσούζικες ή καταραμένες καθώς οι ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τους δεν είναι και λίγοι.

Ο Ρίβερ Φίνιξ πέθανε ακριβώς όπως έζησε… σε κοινή θέα!

Χιθ Λέτζερ: Ο ηθοποιός που έσβησε πριν το Όσκαρ

Κινηματογραφικές ατάκες που έχουν γράψει ιστορία

Ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας

Αγώνες πείνας – Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας
photo by Wolf Gang-flickr- httpscreativecommons.orglicensesby-sa2.0

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης πέθανε το 2014, στα 46 του χρόνια, από κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών. Εκείνο το διάστημα πρωταγωνιστούσε στην ταινία The Hunger Games: Mockingjay. Είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα των περισσοτέρων σκηνών της ταινίας. Οι δύο τελευταίες σκηνές που είχαν μείνει γράφτηκαν ξανά. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2015.

Μαχητές των Δρόμων – Πολ Γουόκερ

Ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας
Andre Luis [GFDL (httpwww.gnu.orgcopyleftfdl.html) or CC BY-SA 3.0 (httpscreativecommons.orglicensesby-sa3.0)], via Wikimedia Commons
Ο Πολ Γουόκερ έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την ταινία Μαχητές των Δρόμων και κατά τραγική ειρωνεία έφυγε από τη ζωή από τροχαίο. Πέθανε το 2013, σε ηλικία 40 ετών, όταν η πόρσε του προσέκρουσε σε κολόνα. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας Fast and Furious 7 και ο σκηνοθέτης της ταινίας ζήτησε βοήθεια από τους αδελφούς του Γουόκερ. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2015.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Το Κοράκι – Μπράντον Λι

Ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας
photo by Elizabeth Rios-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Γιος του Μπρους Λι, ο Μπράντον Λι σκοτώθηκε στην ταινία The Crow, το 1993, σε ηλικία 28 ετών. Ένας ρόλος που φαινόταν πως θα κάνει τον Λι μεγάλο σταρ, αντιθέτως του στοίχισε τη ζωή. Σε μία σκηνή της ταινίας, ο νεαρός ηθοποιός πυροβολήθηκε από τον συμπρωταγωνιστή του στην πραγματικότητα, καθώς το όπλο δεν ήταν άδειο όπως θα έπρεπε. Ο σκηνοθέτης για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας έβαλε το πρόσωπο του Μπράντον Λι σε σώματα άλλων ηθοποιών. Η ταινία κυκλοφόρησε το 1994.

Something got to Give – Μέριλιν Μονρό

Ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας

H Μέριλιν Μονρό πέθανε από υπερβολική κατανάλωση χαπιών το 1962, σε ηλικία 36 ετών. Εκείνη την περίοδο γύριζε την ταινία Something got to give. Δυστυχώς, δεν είχαν γυριστεί αρκετά πλάνα και η ταινία δε βγήκε ποτέ στους κινηματογράφους. Σκηνές από την ημιτελή ταινία χρησιμοποιήθηκαν για το ντοκιμαντέρ Οι τελευταίες μέρες της Μέριλιν.

Ο Μονομάχος – Όλιβερ Ριντ

Ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας
Di Open Media Ltd. (Open Media Ltd) [CC BY-SA 3.0 (httpscreativecommons.orglicensesby-sa3.0)], attraverso Wikimedia Commons
Ο Όλιβερ Ριντ πέθανε σε ηλικία 61 ετών, το 1999. Εκείνο το διάστημα έκανε τα γυρίσματα της ταινίας Μονομάχος και τα περισσότερα είχαν ολοκληρωθεί πριν το θάνατό του. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2000.

Ο φανταστικός κόσμος του δόκτωρ Παρνάσους – Χιθ Λέτζερ

Ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας
photo by johnantoni-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby-sa2.0

Η τελευταία ταινία του ηθοποιού Χιθ Λέτζερ είναι Ο φανταστικός κόσμος του δόκτωρ Παρνάσους και όχι ο Σκοτεινός Ιππότης όπως πολλοί λανθασμένα υποστηρίζουν. Ο Χιθ Λέτζερ πέθανε το 2008 σε ηλικία 29 ετών από υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών χαπιών. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας και επιστρατεύτηκαν οι ηθοποιοί Τζόνι Ντεπ, Τζουντ Λο και Κόλιν Φάρελ για να καλύψουν το ρόλο του. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2009.

Θανάσιμο Παιχνιδι – Μπρους Λι

Ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας
photo by Sal Ami-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Ο Μπρους Λι, ο θρύλος των πολεμικών τεχνών, πέθανε το 1973 σε ηλικία 33 ετών. Αιτία θανάτου του το εγκεφαλικό οίδημα. Βρισκόταν στην κορυφή της καριέρας του και έκανε γυρίσματα για την ταινία “Θανάσιμο Παιχνίδι”. Η ταινία δεν είχε ολοκληρωθεί και ο σκηνοθέτης αποφάσισε να την ολοκληρώσει χρησιμοποιώντας δύο κομπάρσους. Η ταινία κυκλοφόρησε το 1978.

Οι αταίριαστοι – Κλαρκ Γκέιμπλ

Ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας
Clark_Gable_and_Hedy_Lamarr_Publicity_Photo_for_Comrade_X_1940-See page for author [Public domain], via Wikimedia Commons
Ο Κλαρκ Γκέιμπλ πέθανε το 1960, σε ηλικία 59 ετών, από καρδιακή προσβολή. Ο Γκέιμπλ είχε κάνει τα περισσότερα γυρίσματα της ταινίας και το φιλμ κυκλοφόρησε το 1961. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη ταινία έπαιζε και η Μέριλιν Μονρό που πέθανε το 1962.

Comments are closed.