Ημερολόγια θεάτρου σε καραντίνα, ένα συλλογικό ημερολόγιο-ντοκιμαντέρ από τους ανθρώπους του θεάτρου. Μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ.

Περιήγηση στη Συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή από το σπίτι

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Δωρεάν online κινηματογραφικών του παραγωγών

Χελιδόνι: Το νέο τραγούδι του Μανώλη Μητσιά

Σε μία προσπάθεια να παραμείνουμε μαζί και δημιουργικοί από απόσταση, το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ ξεκινάει την πρωτοβουλία «Ημερολόγια θεάτρου σε καραντίνα». Κάθε μέρα, στις 12:00 το μεσημέρι, ένας διαφορετικός άνθρωπος από τον κόσμο του θεάτρου γράφει τη δική του σελίδα στο συλλογικό αυτό ημερολόγιο-ντοκιμαντέρ.

Άνθρωποι με διαφορετικές ιδιότητες και επαγγέλματα του θεάτρου, από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, μοιράζονται μαζί μας μία μέρα από τη ζωή τους, τις σκέψεις τους, τους διαλόγους, τις ιστορίες τους. Άνθρωποι του θεάτρου χωρίς θέατρο, έξω από το φυσικό τους χώρο, αλλά μέσα στη ζωή.  Οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν εφικτή τη συλλογική τέχνη του θεάτρου: ηθοποιοί, ταξιθέτες, σκηνοθέτες, κατασκευαστές σκηνικών, συγγραφείς, διευθυντές παραγωγής, δραματουργοί, εκπαιδευτές, φωτιστές, καλλιτεχνικοί διευθυντές, σκηνογράφοι, καθηγητές, ταμίες, φροντιστές…

Με τη δράση αυτή, που προαναγγέλθηκε στις 27 Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το ΔΔΘΝ επιχειρεί μια καταγραφή-αποτύπωση των ημερών μας. Ταυτόχρονα επιδιώκει να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας και δημιουργίας, μέσα από μια εναλλακτική «σκηνή», για όσο καιρό βρισκόμαστε μακριά της και μακριά ο ένας από τον άλλο.

Η πρώτη σελίδα δόθηκε στις 2 Απριλίου 2020 στην Micaela Casalboni, ηθοποιό και καλλιτεχνική συν-διευθύντρια του Teatro dell’Argine, στο San Lazzaro di Savena της Μπολόνια, με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στην γειτονική Ιταλία.

Ημερολόγια θεάτρου σε καραντίνα

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Οι σελίδες ημερολογίου θα φορτώνονται κάθε μέρα στο https://documentarytheatre.com/theatre-diaries-in-quarantine/

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ είναι μια πρωτοβουλία της PLAYS2PLACE

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού

Comments are closed.