Γιορτάστε Ελεύθερα, νέο άλμπουμ από τον Γιώργο Αβραμίδη. Συμμετέχουν οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Αντώνης Καφετζόπουλος και πολλοί πολλοί άλλοι.

Βαδίζω ανάποδα: Το νέο τραγούδι της Φωτεινής Βελεσιώτου

Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει στο Άλσος

Ο master της jazz Jan Garbarek στο Ηρώδειο

Μετά από τρεις προσωπικούς δίσκους με κέντρο την τρομπέτα του, ο Γιώργος Αβραμίδης επιστρέφει με το «Γιορτάστε Ελεύθερα». Ο καινούργιος δίσκος τον βρίσκει να συνεργάζεται με τον Dj Mestre, ξεφεύγοντας μερικώς από το καθαρό jazz ύφος που είχαν οι προηγούμενες δουλειές του.

Σημαντική προσθήκη στο album, που κυκλοφορεί ψηφιακά στις μουσικές πλατφόρμες, είναι η απαγγελία των στίχων, κάθε μία από διαφορετική φωνή, πλάι στις μουσικές των Γιώργου Αβραμίδη και DJ Mestre.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Ο Γιώργος Αβραμίδης συμμετέχει με την τρομπέτα του στους Polkar, στους ΕΚΜΕΚ, στους 100C του Γιάννη Αγγελάκα και σε πλήθος άλλων ηχογραφήσεων. Πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά είναι το “Invented Memories” του 2018, με τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας Σιετή. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει ορισμένα ακόμα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων των «Βαρκαρόλα» με τη συμμετοχή του Αντώνη Καφετζόπουλου και «Και ‘γω αέρας θα ‘μαι» με τη συμμετοχή της Δανάης Μιχαλάκη που βρίσκονται και στο καινούργιο album.

Γιορτάστε Ελεύθερα: Νέο άλμπουμ από τον Γιώργο Αβραμίδη

Γιορτάστε Ελεύθερα: Νέο άλμπουμ από τον Γιώργο Αβραμίδη

Τους στίχους έχουν γράψει οι Αλκιβιάδης Κανίδης, Γιάννης Κυρατσός, Κυριάκος Ραμολής, Απονειρευτής (Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος), Παύλος Τριανταφυλλίδης και Παναγιώτης Τζαννετάτος, μαζί με τέσσερα τραγούδια σε στίχους του ίδιου του μουσικού.

Στις απαγγελίες ακούγονται οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δανάη Μιχαλάκη, Ειρήνη Μπαλτά, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σοφία Πανάγου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Αλκιβιάδης Κανίδης, Ανδρομάχη Βουτσά, Έλσα Σίσκου, Μυρτώ Παυλάκη και Γιώργος Χριστοφορίδης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί Σάκης Αζάς (κιθάρες, synths), Χρυσόστομος Σακελλαρόπουλος (drum programming, synths, scratches, βιμπράφωνο), Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι), James Wylie (καμαντσέ), Μαρία Παπαδοπούλου (βιολί), Μάριος Ποδάρας (βιολί) και ο Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα. Την παραγωγή, την ηχογράφηση, τη μίξη και το master έχει αναλάβει ο Νικόλας Πλάτων.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο Ντουλάπα. Η φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι της Χαράς Τσώκλη και ο σχεδιασμός του έγινε από τη Vaia Daldis (Vaia Daldis Photography).

Comments are closed.