Το νησί Φορμεντέρα είναι η ανεκμετάλλευτη Ιμπίθα της Ισπανίας. Ένας επίγειος πρωτόγονος παράδεισος που ευτυχώς, δεν έχει μεγάλη τουριστική εκμετάλλευση.

Από την Αντιγόνη Στεφανίδου

Siam Park, το waterpark της Ισπανίας που κόβει την ανάσα

Phú Quốc: Το μεγαλύτερο νησί του Βιετνάμ

Golfo di Orosei: Ο μαγευτικός κόλπος της Σαρδηνίας

Η Φορμεντέρα, αυτό το μικρό νησί της Μεσογείου, είναι ένα από τα κοσμήματα της Ισπανίας και των Βαλεαρίδων Νήσων. Μια «μικροσκοπική γωνιά» του κόσμου με λευκή άμμο και σμαραγδί νερά χωρίς αεροδρόμια, χωρίς πλήθη και με ελάχιστους δρόμους. Στην Φορμεντέρα ο επισκέπτης θα απολαύσει την αίσθηση ηρεμίας που του προσφέρει το τοπίο.

Φορμεντέρα: Η ανεκμετάλλευτη Ιμπίθα της Ισπανίας

Η Φορμεντέρα περιγράφεται συχνά από τους τουρίστες ως «η ανεκμετάλλευτη Ιμπίθα της Ισπανίας». Πράγματι το νησί είναι πανέμορφο με μια ακτογραμμή πευκοδάσους, παραλίες από αλάβαστρο, αμμόλοφους, βραχώδη τοπία και τουρκουάζ νερά. Δεν υστερείται σε τίποτα από την ομορφιά της Ιμπίθα, με τη σημαντική διαφορά πως η Φορμεντέρα έχει διατηρήσει την παρθένα ομορφιά της και είναι τόπος για ήσυχες διακοπές.

Το νησί είναι επίσης γνωστό για τις αλυκές του, οι οποίες περιέχουν μικροοργανισμούς που μερικές φορές κάνουν τα νερά στις πισίνες ροζ και βιολετί.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Φορμεντέρα, η ανεκμετάλλευτη Ιμπίθα της Ισπανίας

Φορμεντέρα: Η ανεκμετάλλευτη Ιμπίθα της Ισπανίας

Η Φορμεντέρα είναι το μικρότερο και νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των νησιών Pityusic (σ.σ. τα νησιά Pityusic είναι το όνομα που δίνεται συλλογικά στις Βαλεαρίδες Νήσους Ibiza, Formentera, S’Espalmador και άλλες μικρές νησίδες στη Μεσόγειο Θάλασσα), που ανήκει στην κοινότητα των Βαλεαρίδων Νήσων.

Καλύπτει μια έκταση 83,22 τετραγωνικών χιλιομέτρων (συμπεριλαμβανομένων των υπεράκτιων νησίδων) και είχε πληθυσμό περίπου 12.111 κατοίκους.

Παντού στη Φορμεντέρα, υπάρχουν κτήρια σε κλασικό μεσογειακό στυλ: απλά, λειτουργικά και πάντα βαμμένα λευκά. Υπάρχουν έξι πόλεις και χωριά στη Formentera, αλλά η πρωτεύουσα είναι το Sant Francesc, το οποίο με τρεις χιλιάδες κατοίκους είναι το κέντρο της νησιωτικής ζωής. Εκεί θα βρείτε μερικές από τις πιο γνωστές αγορές του νησιού, μαζί με μια σειρά από υπηρεσίες και εστιατόρια. Η Λα Σαβίνα είναι άλλη μια από τις πόλεις του νησιού όπου είναι και το λιμάνι που δένουν τα φέρι. Και φυσικά μπορείτε να απολαύσετε την περιπλάνηση σας και στα μικρότερα χωριά: Sant Ferran, Es Pujols, Es Caló de Sant Agustí και El Pilar de la Mola.

Φορμεντέρα: Η ανεκμετάλλευτη Ιμπίθα της Ισπανίας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε στο νησί είναι να κατευθυνθείτε κατευθείαν στην παραλία. Από μικρούς κολπίσκους όπως το Caló d’Es Morts και το Cala Saona ή μεγαλύτερες παραλίες όπως οι Ses Illetes και Es Migjorn, όλες οι παραλίες έχουν ψιλή λευκή άμμο και διάφανα μπλε και τουρκουάζ νερά.

Οι φάροι στη Φορμεντέρα

Φορμεντέρα: Η ανεκμετάλλευτη Ιμπίθα της Ισπανίας

Ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα του νησιού είναι οι φάροι του, όπου μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα. Το Cap de Barbaria είναι ένα από τα πιο γνωστά, χάρη σε κάποιες εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη και λόγω του La Cueva Foradada, μια τρύπα στον βράχο που θα σας οδηγήσει σε ένα μικρό μπαλκόνι ακριβώς πάνω στον βράχο όπου μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα . Θα πρέπει να επισκεφτείτε και τον φάρο La Mola, που θα δείτε μία πανοραμική εικόνα του νησιού καθώς βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο.

Πηγές: spain.info, en.wikipedia.org

Comments are closed.