To 9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού φέτος διεξάγεται από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019. Μια διεθνής μουσική συνάντηση στα νησιά του Σαρωνικού!

Ένας ξεχωριστός μουσικός θεσμός, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού γεννήθηκε πριν από εννέα χρόνια. Από τότε έχει παρουσιάσει  τον κορμό των σπουδαίων έργων μουσικής δωματίου των μεγάλων κλασσικών συνθετών στις κοινότητες των νησιών του Σαρωνικού, προσκαλώντας διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο, τους οποίους συνδέουν φιλίες και κοινά καλλιτεχνικά οράματα.

Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019, μουσικοί, όπως το πρώτο βιολί της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ο Aμερικανοκαναδός βιολιστής Benjamin Bowman, θα εμφανιστούν σε μαγευτικές τοποθεσίες των νησιών του Αργοσαρωνικού. Προσφέροντας στο μουσικόφιλο κοινό, αποτελούμενο από κατοίκους και επισκέπτες, υψηλού επιπέδου ερμηνείες έργων των Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα.

Το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί για έκτη φορά τον Benjamin Bowman.

Ο Benjamin Bowman συμμετείχε ανελλιπώς από το 2012 μέχρι το 2016. Σήμερα είναι εξάρχων της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης καθώς και εξάρχων του American Ballet Theatre. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ο Αndrew Joyce, πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας και η Κana Sugimurα, μουσικός με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Σταθεροί προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ Σαρωνικού η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μία από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio, ο Iσραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Musicat Tresanton και ο Julian Arp, βιολοντσελίστας με σταδιοδρομία σε όλη την Ευρώπη, πρώτο τσέλο της Ορχήστρας Δωματίου O/Modernt και καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Graz.

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο δεύτερο τρίο με πιάνο του Franz Schubert D.929, το αριστουργηματικό, αλλά σπάνια παιζόμενο τρίο με πιάνο αρ.3 op. 110 του Robert Schumann, το σεξτέτο εγχόρδων op. 36 του Johannes Brahms, το κουιντέτο εγχόρδων K 593 του W.A. Mozart, το γνωστό ως «Αμερικάνικο» κουαρτέτο εγχόρδων οp.96 του Antonin Dvorak και το ντούο για βιολί και βιόλα του Νίκου Σκαλκώτα, τιμώντας τα 70 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Με την επιλογή των σημαντικών αυτών έργων της μουσικής φιλολογίας, κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό, ενώ άλλα παίζονται σπάνια, οι μουσικοί αναζητούν την επικοινωνία με ένα νέο κοινό, μέσω ξεχωριστών μουσικών ακουσμάτων επιδιώκοντας την πολιτιστική ανάταση των κοινοτήτων.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι η καλλιτεχνική έδρα του μουσικού συνόλου Leondari Ensemble, μία ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας.

Ιδρυτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι ο βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο βιολίστας Francis Kefford.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθάνων. Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensembleδημιουργήθηκε το 2011 με αφορμή το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συνεργάζονται με κορυφαία μουσικά σύνολα , όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chambe rOrchestra το PianoTrio της Βιέννης, η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και η Καμεράτα/Armonia Atenea.

Αναλυτικά τα βιογραφικά των μουσικών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού στη σελίδα: https://www.saronicfestival.com/el/artists/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 21:00

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΕΘΑΝΩΝ

Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96 ΑΝΤΟΝΙΝ DVORAK

Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593 W.A. MOZART 

Χώρος διεξαγωγής: Ανοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων 

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 21:00

ΓΑΛΑΤΑΣ 

Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110 ROBERT SCHUMANN

Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929 FRANZ SCHUBERT 

Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 21:00

ΠΟΡΟΣ 

Ντουέτο για βιολί και βιόλα (1938) ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ

Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”,Op. 96 ANTONIN DVORAK

Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ μείζονα, Op. 36 JOHANNES BRAHMS 

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 Αυγούστου 2019, 21:00

ΥΔΡΑ 

Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929 FRANZ SCHUBERT

Ντουέτο για βιολί και βιόλα (1938) ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ

Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96 ANTONIN DVORAK 

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019, 21:00

ΥΔΡΑ

Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593 W.A. MOZART

Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110 ROBERT SCHUMANN

Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ ελάσσονα, Op. 36 JOHANNES BRAHMS

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford

Συμμετέχοντες Μουσικοί:

Βιολί:BenjaminBowman, Sini Simonen, Γιάννης Αγρανιώτης

Βιόλα: Francis Kefford, Kana Sugimura

Tσέλο:Julian Arp, Andrew Joyce

Πιάνο: Noam Greenberg

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΥΔΡΑ:10 ευρώ (standard) – 30 ευρώ (premium)

ΠΟΡΟΣ / ΜΕΘΑΝΑ: 10 ευρώ(standard)

ΓΑΛΑΤΑΣ: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή

Παιδιά μέχρι 18 ετών: είσοδος ελεύθερη

Κάνετε προκράτηση των εισιτηρίων στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/

Περισσότερες πληροφορίες: www.saronicfestival.com

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/to-festival-filippon-afieromeno-stin-odysseia-tou-omirou/
https://umano.gr/i-rita-antonopoulou-ston-kipo-tou-megarou/
https://umano.gr/i-loreena-mckennitt-sto-odeio-irodou-attikou/
https://umano.gr/the-phantom-of-the-opera/

Comments are closed.