Ετοιμάζοντας τη βαλίτσα των διακοπών αποφάσισα να φτιάξω μία λίστα με όλα τα πράγματα της τελευταίας στιγμής που δεν πρέπει να ξεχνάμε πίσω φεύγοντας.

Από την Νικολέτα Πρεβενά

Πρέβεζα: Η ιδανική επιλογή για διακοπές

Διάσημοι σταρ που διαλέγουν για διακοπές την Ελλάδα

Οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα για οικονομικές διακοπές

Ετοιμάζοντας τη βαλίτσα των διακοπών μου με μεγάλη επιμέλεια – μία διαδικασία που απολαμβάνω κάθε χρόνο με χαρά –  και ενώ υποτίθεται πως τα έχω όλα οργανωμένα, φτάνοντας στον προορισμό μου πάντα αντιλαμβάνομαι πως κάτι έχει μείνει πίσω. Είναι όμορφες οι γλυκανάλατες συμβουλές του τύπου «βάζουμε στη βαλίτσα τη θετική μας διάθεση, το χαμόγελό μας και μπλα μπλα…» αλλά φανταστείτε να φτάνεις στο νησί και να έχεις ξεχάσει ταυτότητα, πιστωτική κάρτα ή φορτιστή κινητού…

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Φέτος, αποφάσισα να σκεφτώ πιο πρακτικά. Έφτιαξα μία λίστα με όλα τα πράγματα που έχω ξεχάσει κατά καιρούς στις διακοπές και αποδείχτηκαν «είδη πρώτης ανάγκης».

Ετοιμάζοντας τη βαλίτσα των διακοπών και τα πράγματα της τελευταίας στιγμής που δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

Ετοιμάζοντας τη βαλίτσα των διακοπών

1. Ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες, μετρητά και δίπλωμα οδήγησης

Όλα τα απαραίτητα «έγγραφα» που λογικά θα χρειαστούμε στις διακοπές. Την ταυτότητα για το ξενοδοχείο, το δίπλωμα οδήγησης είτε για το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μας είτε για ενοικίαση και τα χρήματα για ευνόητους λόγους.

2. Φορτιστής κινητού

Συνήθως – φεύγοντας για διακοπές – φορτίζουμε το κινητό μας το βράδυ πριν τη μεγάλη έξοδο, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε σπίτι τον φορτιστή του. Μεγάλο λάθος! Αν η παρέα σας διαθέτει παρόμοιο φορτιστή με το δικό σας ανήκετε στους τυχερούς. Αν όχι, θα σπαταλήσετε μέρος του χρόνου και των χρημάτων των διακοπών σας ψάχνοντας για φορτιστή.

3. Δεύτερη πετσέτα θαλάσσης

Κάποιοι είναι αρκετά προνοητικοί ώστε να μεριμνήσουν να πάρουν και δεύτερη πετσέτα μπάνιου για τη θάλασσα. Θέλοντας να εξοικονομήσω χώρο στη βαλίτσα για τα πράγματα των παιδιών και για περισσότερα ρούχα – που τα πιο πολλά ούτε καν φοράω – απέφευγα να παίρνω μαζί μου δεύτερη πετσέτα θαλάσσης. Το αποτέλεσμα ήταν να βάζω μπουγάδες στις διακοπές καθώς μία πετσέτα δε μπορεί να μείνει αλώβητη από τη βρώμα για δέκα μέρες.

4. Το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών

Από τα μεγαλύτερα λάθη για ένα γονιό είναι να ξεχάσει πίσω στο σπίτι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών. Πιστέψτε με, δε μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα καινούργιο, όσα και αν τους αγοράσετε. Η γκρίνια και η μουρμούρα θα σας συντροφεύουν για αρκετές ημέρες στις διακοπές.

5. Βουρτσάκι δοντιών, οδοντόκρεμα, σφουγγάρι σώματος, βούρτσα μαλλιών

Όλα όσα δηλαδή χρησιμοποιούμε λίγο πριν φύγουμε για διακοπές και για αυτό το λόγο πολλές φορές αφήνουμε πίσω. Θα βρούμε φυσικά να τα αγοράσουμε στον προορισμό μας αλλά τις περισσότερες φορές είναι πιο ακριβά και δεν είναι αυτά που χρησιμοποιούμε.

6. Φαρμακείο

Οι πιο οργανωτικοί πάντα προβλέπουν να πάρουν μαζί τους ένα μίνι φαρμακείο. Ένα μίνι φαρμακείο περιλαμβάνει ένα θερμόμετρο, αμμωνία για τσιμπήματα, κάποιου είδους παυσίπονο κ.ά. Το μετάνιωσα πικρά που δεν ήμουν μία από αυτούς.

7. Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης για τον προορισμό σας

Γνωρίζω πως αρκετοί από εσάς θα μου πουν πως δεν είναι απαραίτητο αφού υπάρχει το διαδίκτυο. Φανταστείτε όμως να μην υπάρχει καλό σήμα, να σας χαλάσει το αυτοκίνητο στη μέση του πουθενά και να είστε με δύο μικρά παιδιά… Αυτό και αν θα ήταν περιπέτεια!

8. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ξεκινώντας με ένα μεγάλο χαμόγελο από το σπίτι σας και φτάνοντας στο λιμάνι, δε θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι με την τρομακτική διαπίστωση «ξέχασα τα εισιτήρια»… Το πλοίο να αναχωρεί σε μία ώρα και από τα γκισέ να σας λένε πως δεν έχουν άλλα εισιτήρια διαθέσιμα. Κανείς δε θέλει να ζήσει κάτι τέτοιο.

9. Αντηλιακή προστασία και καπέλα

Προμηθευτείτε αντηλιακά και καπέλα πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας. Ετοιμάζοντας τη βαλίτσα σας φροντίστε να είναι από τα πρώτα που θα πάρετε μαζί σας. Οι τιμές – ειδικά στα αντηλιακά προϊόντα – είναι ιδιαίτερα ακριβές στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς.

10. Γυαλιά ηλίου

…και όμως, έχει συμβεί και αυτό! Όσοι αναχωρούμε τις πρώτες πρωινές ώρες – που ο ήλιος ακόμα δεν έχει ανατείλει καλά – δε χρειαζόμαστε γυαλιά ηλίου. Τα αφήνουμε λοιπόν στο σπίτι να μας περιμένουν. Διακοπές χωρίς γυαλιά ηλίου; Είναι από δύσκολο έως αδύνατο.

Comments are closed.