Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι από την Κορίνα Λεγάκη και την παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης.

Ένα αληθινά χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης και ειρήνης, πέρα από θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις, μας δίνουν η Κορίνα Λεγάκη και τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, με ένα απόσπασμα από την χριστουγεννιάτικη συναυλία τους στην ατμοσφαιρική Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου, στην Αθήνα.

Στο video που μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο, παιδιά κάθε φυλής και πολιτισμικής καταγωγής, ενώνουν τις φωνές και το χαμόγελο τους, υπερνικώντας τις αντιξοότητες και τις διαφορές, υμνώντας τις πανανθρώπινες αξίες της ομόνοιας και της αγάπης. Το video προέρχεται από την συναυλία της Κορίνας Λεγάκη με τίτλο Carousel live που έγινε τον Δεκέμβριο του 2018, στην Αγγλικανική εκκλησία, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θωμά Κοντογεώργη.

Με ελληνοσουηδική καταγωγή, η Κορίνα Λεγάκη είναι μια καλλιτέχνης πολύγλωσση και πολυπολιτισμική.

Έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους με πρωτότυπο υλικό και επανεκτελέσεις τραγουδιών Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Έχει συμμετάσχει σε προσωπικούς δίσκους και ζωντανές εμφανίσεις σημαντικών συνθετών, τραγουδιστών, μουσικών και ensemble διαφόρων ειδών (από την free jazz μέχρι το παραδοσιακό και από την ακαδημαϊκή μουσική έως την έθνικ). Παράλληλα, έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δραστηριότητα, συμπράττοντας επί σκηνής και δισκογραφικά με παιδιά προσφύγων.

“Δύο χρόνια πριν – μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη συναυλία στην ατμοσφαιρική νεογοτθική Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου. Ήταν Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018. Σ’ έναν κόσμο σταθερά γεμάτο από προβλήματα, εντάσεις και δυσκολίες κάθε είδους, χωρίς όμως κορωνοϊό. Τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο και σε διαφορετικές γλώσσες αλλά και τραγούδια που υμνούν την ελπίδα, την ειρήνη, την ανθρωπιά και εν τέλει την αγάπη, σε μια βραδιά φωτεινή και γιορτινή, αφιερωμένη σε αυτές τις αξίες που αποτελούν το ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων: τη χαρά, την καλοσύνη, την λυτρωτική συνύπαρξη της κοινότητας.

Τραγουδήσαμε μαζί με τη παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, που αποτελείται από παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων και πολιτισμικής καταγωγής και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα συνύπαρξης ανθρώπων με κοινό τον σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Μαζί μας στο πιάνο, στην ενορχήστρωση, στην προσαρμογή και στη διεύθυνση της χορωδίας, ο Θωμάς Κοντογεώργης. Στο τσέλο ο Μιχάλης Πορφύρης και στα κρουστά ο Τάκης Βασιλείου. Συμμετείχε συμπληρώνοντας με υπέροχα κείμενα ο ηθοποιός Κωστής Καλλιβρετάκης.

Επειδή τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των λαών, σε κάθε γλώσσα υμνούν και στηρίζουν τις ίδιες αξίες. Και είναι πάντοτε τραγούδια γραμμένα για το παιδί που ζει μέσα μας, για τη μεγάλη οικογένεια που είναι η ανθρωπότητα.

Χρόνια πολλά με αισιοδοξία και υπομονή, με ελπίδα και προσμονή για τις καλύτερες μέρες που έρχονται”.

Κορίνα Λεγάκη

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Συντελεστές:
Πιάνο, ενορχήστρωση, διεύθυνση χορωδίας: Θωμάς Κοντογεώργης
Βιολοντσέλο: Μιχάλης Πορφύρης
Κρουστά: Τάκης Βασιλείου

Συμμετέχει η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης.

Φιλική συμμετοχή: Κωστής Καλλιβρετάκης

Επιμέλεια σκηνογραφίας: Ανδρέας Γεωργιάδης
Σχεδιασμός ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός
Σχεδιασμός φώτων: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Επιμέλεια κειμένων: Ανδρέας Γ. Ανδρέου

Βίντεο: Χρόνης Πεχλιβανίδης

Photos (& direction) © yann Saint-Pé
Artwork: Ανδρέας Γεωργιάδης

Οργάνωση παραγωγής: Menta Art Events
Επικοινωνία: Χρήστος Καρυώτης

Στο βίντεο ακούγονται τα τραγούδια: Kothbiro (Ayub Ogada / Mbarak Achieng / ελ. στίχοι Θωμάς Κοντογεώργης) – Fatou Yo (Touré Kunda)

Δείτε το video στο youtube.

Comments are closed.