Η Emerald Lake είναι μία πανέμορφη λίμνη στον Καναδά, με καθαρά σμαραγδένια νερά που περιβάλλεται από βουνά και πυκνά δάση.

Από την Αντιγόνη Στεφανίδου

Επτά από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο

Αφρική: Θα χωριστεί σε δύο ηπείρους;

Μοναχικά ταξίδια: Γιατί να ταξιδέψω μονάχος μου;

Η λίμνη «Emerald» ίσως να μην είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες λίμνες του Καναδά έχει όμως μία εκπληκτική φυσική ομορφιά. Ανάμεσα σε πανύψηλα βουνά και πυκνά δάση, βρίσκεται η κρυστάλλινη λίμνη με τα σμαραγδένια καθαρά νερά της.

Emerald Lake: Μία πανέμορφη λίμνη στον Καναδά

Η λίμνη σχηματίστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων. Οι παγετώνες χάραξαν τα γύρω βουνά και άφησαν πίσω τους μια κοιλότητα που τελικά γέμισε με νερό.

Emerald Lake, μία πανέμορφη λίμνη στον Καναδά

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Η «Emerald Lake» βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Yoho, στη Βρετανική Κολομβία, στον Καναδά. Το Εθνικό Πάρκο «Yoho» είναι ένα από τα τέσσερα συνεχόμενα εθνικά πάρκα στα Kαναδικά Βραχώδη Όρη, κατά μήκος των ορίων των επαρχιών της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλμπέρτα.

Emerald Lake: Μία πανέμορφη λίμνη στον Καναδά

Σήμερα, η λίμνη αν και δεν είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες λίμνες του Καναδά ωστόσο αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό για πολλούς τουρίστες αλλά και τους ντόπιους. Στη λίμνη υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, κανό κ.ά.

Κοντά στις όχθες της λίμνης υπάρχει και το «Emerald Lake Lodge», ένα πολυτελές κατάλυμα που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920 και ανακατασκευάστηκε πλήρως τη δεκαετία του 1980.

Emerald Lake: Μία πανέμορφη λίμνη στον Καναδά

Τέλος, υπάρχει ένα οργανωμένο μονοπάτι πεζοπορίας μήκους 5,2 χιλιομέτρων που κυκλώνει τη λίμνη, το πρώτο μισό του είναι προσβάσιμο για αναπηρικά καροτσάκια και καροτσάκια, γενικότερα. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν μέχρι τα βουνά.

Comments are closed.