Από τις 3 έως τις 15 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση του Ανέκδοτου Αρχείου του Νικόλα Άσιμου στο BIOS Ρομάντσο. Διοργανωτής της έκθεσης ο εικαστικός καλλιτέχνης Φώτης Καραγεωργίου.

Ο Νικόλας Άσιμος τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Μάρτη 1988, “έφυγε” για μια ατελείωτη ΒΟΛΤΑ, κι όσο κι αν ζήτησε (στα τελευταία σημειώματά του) από εμάς, …λέει χαρακτηριστικά: “παρακαλώ τους δημοσιογράφους κι άλλους έξυπνους να μην ασχοληθούν μαζί μου γιατί δε ξέρουν”, πολλοί πια, αφιερώνουμε  χρόνο και μελάνι, γι’ αυτόν.

31 χρόνια μετά κι ο Νικόλας υπάρχει, μέσα από τα τραγούδια του, τη δυναμική των στίχων του, και πολλές ιστορίες γύρω απ τη ζωή του.

Μετά από τριάντα ένα χρόνια και για ΠΡΩΤΗ φορά, θα εκτεθεί στο κοινό το ΑΡΧΕΙΟ του Νικόλα. Μακριά από ιστορίες και φήμες, παρά μόνο το ίδιο το χειρόγραφο υλικό, θα “μιλήσει” για τον Άσιμο.

Από τις 3 έως τις 15 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ η προαναγγελθείσα έκθεση.

Με αφορμή το αρχείο, δώδεκα εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν και εκθέσουν έργα, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, με τα οποία πραγματεύονται κοινωνικούς προβληματισμούς του τότε σε σχέση με το σήμερα, ενώνουν τη εποχή του με τη δική μας, και εν τέλει μας καλούν σε μια βόλτα.

Μια βόλτα που θα ολοκληρωθεί με συναυλίες τις δύο πρώτες μέρες της έκθεσης: Μανώλης Κουτσονάνος-από την παράδοση στη jazz-, Mode Plagal, Δημήτρης Πουλικάκος, Vasilis Giaslakiotis – Dretta, Γιώργος Μπίλλιος, Guests: Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Adetayo & Kabasele. (Το τελικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση).

Το αρχείο περιλαμβάνει: χειρόγραφα του Νικόλα, γνωστά του τραγούδια-την ώρα που τα φτιάχνει, με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικοί στίχοι, ΑΝΕΚΔΟΤΑ τραγούδια και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του σε πολλά θέματα, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα.

* Για τις ανάγκες τις έκθεσης, το αρχείο μου έχει παραχωρήσει η οικογένεια Ασημόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Νικόλα.

Εικαστικός καλλιτέχνης – διοργανωτής της έκθεσης: Φώτης Καραγεωργίου

Πληροφορίες:

Διευθυντής Διοργάνωσης: Φώτης Καραγεωργίου

Υπεύθυνος Συναυλιών: Λουκάς Δημητρέλος- Beton 7 Art radio

Υπεύθυνη Επικοινωνίας/ Βοηθός Παραγωγής: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Entertain.gr

Bios– Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3, Αθήνα | τηλ. 216 7003325

Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 3 Μαΐου – Τετάρτη 15 Μαΐου

(Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες)

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/oi-paraxenes-meres-sto-gyalino-up-stage/
https://umano.gr/o-paixtis-tou-fyodor-dostoevsky-sto-theatro-104/
https://umano.gr/o-giorgos-kimoulis-sto-theatro-topos-alloy/
https://umano.gr/mousakas-tou-panagioti-kakatsidi/

Comments are closed.