Από το 2002 που άνοιξε για πρώτη φορά τις «πύλες» του, το Chania Rock Festival, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα rock φεστιβάλ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλης της Νότιας Ευρώπης. Το 2017 προσέλκυσε θεατές από 22 χώρες και 3 ηπείρους, ανάμεσά τους η Χιλή, το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάνοντας τα Χανιά ένα διεθνές σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του σκληρού ήχου!

Chania Rock Festival

Ιστορία : Η ιστορία του ξεκινάει από το 2002 που άνοιξε δειλά τις πόρτες του για το κοινό. Στην αρχή ήταν ένα μονοήμερο μουσικό festival και από το 2010 έχει γίνει πια ένα 2ήμερο μουσικό γεγονός, με ελληνικά και ξένα καταξιωμένα συγκροτήματα να κατακλύζουν κάθε χρόνο την σκηνή του! Χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια να παρουσιάζει συγκροτήματα που είτε έχουν πολύ καιρό να εμφανιστούν στην Ελλάδα, είτε έρχονται για πρώτη φορά, όπως οι Phil Campbell And the Bastard Sons (ex-Motorhead), H.E.A.T., Cutting Crew κτλ.

Μερικά από τα διάσημα συγκροτήματα με εκατομμύρια πωλήσεις που έχουν παρελάσει από το billing του CRF είναι:

Blind Guardian, Kreator, Sabaton, Soulfly, W.A.S.P, Warlord, Paradise Lost, D-A-D, U.D.O, Anathema, Therapy, Phil Campbell And The Bastard Sons, Tyketto, Destruction, Blaze Bailey, Warrel Dane, Grave Digger, Cutting Crew, Praying Mantis, Bonfire, Mystic Prophecy, Οrange Goblin, Crucified Barbara, Crazy Lixx.

Αλλά και εγχώρια συγκροτήματα και καλλιτέχνες:

Gus G, Γιάννης Αγγελάκας, Ψαραντώνης, Last Drive, Spitfire, Rotting Christ, Septicflesh, Inner Wish, Deviser, Poem, Diviner, Universe 217, Planet Of Zeus, Nightstalker, Ανώριμοι, Lucky Funeral, Villagers Of Ioannina City, Battleroar, Exarsis, Chronosphere, SL Theory, Doomocracy, Core The Band, 1000Dead, Skandal, Upon Revival, Hemingways κ.ά.

Η εμφάνιση των Blind Guardian στην Κρήτη σε ένα sold out concert ήταν κάτι που ταρακούνησε συθέμελα το νησί! Ο μεγάλος Phil Campbell των MOTORHEAD, οι Δανοί superstars D-A-D, οι τεράστιοι Σουηδοί SABATON, οι Γερμανοί thrashers KREATOR, είναι μερικά μόνο από τα συγκροτήματα που έγραψαν ιστορία στην σκηνή του CRF και οι βραδιές αυτές χαράχτηκαν στις μνήμες όλων των παρευρισκομένων! Το 2015 το festival είχε δύο σκηνές, θυμίζοντας μεγάλα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά festivals του χώρου!  

Chania Rock Festival

Διαγωνισμός: Ένα σημαντικό κομμάτι του CRF είναι ο πανελλήνιος διαγωνισμός μουσικής “Γιώργος Μανουσέλης” που διεξάγεται τα τελευταία τρία χρόνια προς τιμήν ενός από τους ιδρυτές που χάθηκε νωρίς, το 2015. Ο διαγωνισμός αυτός δίνει την δυνατότητα σε ένα συγκρότημα από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας να παρουσιάσει την δουλειά του ανάμεσα στα καταξιωμένα συγκροτήματα του χώρου. Με πάνω από 30.000 συμμετέχοντες στις ψηφοφορίες των τριών αυτών χρόνων, ο μουσικός διαγωνισμός “Γιώργος Μανουσέλης” έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου.

Τόπος Διεξαγωγής: Ο τόπος διεξαγωγής του Chania Rock Festival είναι ένα από τα “συστατικά” της επιτυχίας του. Χτισμένος σχεδόν στο κέντρο της παλιάς πόλης των Χανίων, δίπλα στην θάλασσα, ο Ενετικός Προμαχώνας San Salvatore φιλοξενεί τους χιλιάδες των επισκεπτών από το 2014 και έχει συνδεθεί άμεσα με τις μεγαλύτερες στιγμές του festival. Η απίστευτη θέα του, η μοναδική ομορφιά του και το κεντρικό σημείο όπου δεσπόζει, τον έχουν κάνει το αγαπημένο συναυλιακό μέρος για μεγάλα συγκροτήματα και θεατές!

Η φετινή, διήμερη διοργάνωση, θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Ιουνίου 2018.

Chania Rock Festival

29 Ιουνίου 2018

SEPTICFLESH
MOONSPELL
ROCK ‘N’ ROLL CHILDREN
GRAVESTONE
PERFECT MESS

Chania Rock Festival

30 Ιουνίου 2018

DIRKSCHNEIDER
H.E.A.T.
LOOKING FOR MEDUSA
ASPHODELIA
ΑΔΑΕΙΣ

Εισιτήρια:

Από την Παρασκευή 23.03.2018 άρχισε  η διάθεση των early-bird vouchers 2ημέρου από επιλεγμένα σημεία προπώλησης στην τιμή των 45€.

Τα vouchers είναι περιορισμένα και θα διατίθενται στα εξής σημεία:

No Remorse Records (Αθήνα)
Sirens Records (Αθήνα)
Nathan’s Saloon (Αθήνα)
Avalon Rock & Metal Cafe Chania (Χανιά)
Monsterville Chania (Χανιά)
Route 66 Heraklion Crete (Ηράκλειο)
Dark Tales (Ηράκλειο)
Πολυτεχνειο καφε μπαρ (Ηράκλειο)
Chaplinspubcafe (Ρέθυμνο)
Beatnik Rock Bar – Rethymno (Ρέθυμνο)
The Nephilim Metal Musicstore (Θεσσαλονίκη)
GoldPhoenix Tattoo Studio (Ιεράπετρα)
Yannis Rock and Blues Bar(Άγιος Νικόλαος)

Τα ημερήσια εισιτήρια έχουν βγει μόνο online στην τιμή των 32€. Τα εισιτήρια του διημέρου είναι στα 52,00€.
Πώληση: https://www.chaniarockfestival.gr/en/tickets

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00 (πρώτο συγκρότημα στις 17.30).

Επικοινωνία:  https://www.chaniarockfestival.gr 
                         https://www.facebook.com/ChaniaRockFestival/
                         https://www.instagram.com/chaniarockfestival/

Comments are closed.