Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Καρυοθραύστη στην Αθήνα στο TAE KBO NTO. Νέα παράσταση στην Πάτρα στις 15 Δεκεμβρίου 2019. 

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Καρυοθραύστη, από τα Μπαλέτα του Θεάτρου της Μόσχας, στην Αθήνα στο TAE KBO NTO που ήταν προγραμματισμένες για τις 16, 18 και 23 Δεκεμβρίου και ΔΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. 

Νέα ημερομηνία παραστάσεων στην Πάτρα, στις 15 Δεκεμβρίου. 

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2019 

Το κορυφαίο έργο του P.I TCHAIKOVSKY “Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ’’, από τα διεθνούς φήμης Μπαλέτα του Θεάτρου Μόσχας, παρουσιάζεται για μια παράσταση στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 18:30 στα πλαίσια του 38ου  Φεστιβάλ Πάτρας 2019 του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Ο Καρυοθραύστης είναι από τις ελάχιστες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου που μοιάζουν σαν να γράφτηκαν σήμερα.

Η ευφάνταστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά και η αξεπέραστη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι τον έχει καθιερώσει ως μία από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις η οποία παρόλο που μετράει 124 χρόνια ζωής έχει όλη τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό της πρώτης παρουσίασής της. Διατηρεί ανέγγιχτα από το χρόνο όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα παιδικά όνειρα να φαίνονται πραγματοποιήσιμα.

Η πρεμιέρα του Καρυοθραύστη δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892 στο Θέατρο Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη και το κοινό τον υποδέχτηκε με συγκλονιστικό χειροκρότημα. Ήταν η βραδιά που ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι ένιωθε για ακόμα μία φορά απόλυτα δικαιωμένος. Η μουσική του συνδυάστηκε μοναδικά με το λιμπρέτο που βασίστηκε στο παραμύθι Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιώντου Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν και το οποίο διασκεύασε αριστοτεχνικά ο Αλέξανδρος Δουμάς. Ο Μαριούς Πετιπά εξέπληξε τους πάντες με τη χορογραφία του.

Η τρυφερή ιστορία του Καρυοθραύστη δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο.

Στο εξωτερικό ο Καρυοθραύστης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1934, σαράντα δύο χρόνια μετά την πρεμιέρα τού 1892. Και εκεί η υποδοχή ήταν μοναδική. Από τότε έχουν γίνει πάμπολλες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, με αρκετές διασκευές στη χορογραφία, καθώς κάθε χορογράφος προσπαθεί να δώσει τη δική του εκδοχή στην ιστορία. Ο Καρυοθραύστηςχορογραφήθηκε και από τους δύο κορυφαίους χορευτές του 20ού αιώνα, τον Ρούντολφ Νουρέγεφ για τα Βασιλικά Μπαλέτα της Σουηδίας και τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ για το American Ballet Theater. Ο καθένας άφησε το στίγμα του ενισχύοντας το μύθο ενός έργου που δεν παύει να μας εκπλήσσει. 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Πλατεία Σειρές Α-Λ: Γενική είσοδος 35 €
                                  Παιδικό-Φοιτητικό-Άνεργοι-ΑΜΕΑ 30€
Πλατεία Σειρές Μ-Χ: Γενική είσοδος 30€
                                  Παιδικό-Φοιτητικό-Άνεργοι-ΑΜΕΑ 25€
Εξώστης:                  Γενική είσοδος 25€
                                  Παιδικό-Φοιτητικό-Άνεργοι-ΑΜΕΑ 20€
Ώρα έναρξης: 18:30
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 

Εισιτήρια προπωλούνται:
Στο Συνεδριακό την ημέρα της εκδήλωσης ώρες 17:30-19:30μμ
ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Αγίου Νικολάου 32, 2610 277396
DISCOVER BOOKSTORE Βούρβαχη 3, 2610 624916
Dur  Βότση 30, 2616 007113
https://www.viva.gr/tickets/theater/synedriako-politistiko-kentro-patron/karyothrafstis/
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6977347098

 

Σχετικά άρθρα:

Καρυοθραύστης από τα Κορυφαία Μπαλέτα του Θεάτρου Μόσχας
Χριστούγεννα στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας στο Christmas Theater
Ο Othon επιστρέφει στην Αθήνα

Comments are closed.