«Αγώνας Νέγρου και Σκύλων» του Μπερνάρ Μαρί Κολτές στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Από Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Όταν Ξυπνήσουμε Εμείς οι Νεκροί – Θέατρο Δρόμος

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Mozart στο μουσείο

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης στο Σταυρό του Νότου Plus

Με νέες παραστάσεις επιστρέφει στις 14 Μαρτίου στο θέατρο Τζένη Καρέζη, η παράσταση του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σωτηρίου. Έργο που έγραψε ο Γάλλος συγγραφέας το 1979 μετά από ένα ταξίδι του στην Αφρική και αποτελεί σχόλιο για την αποικιοκρατία, την ανισότητα και τις φυλετικές διακρίσεις.

Με σκηνοθετική δεξιοτεχνία ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σωτηρίου στήνει μια παράσταση ζωντανή, που πάλλεται και εκπέμπει με τον πιο σύγχρονο τρόπο το επίκαιρο θέμα του, θίγοντας δεξιοτεχνικά τους φόβους, τις ψευδαισθήσεις, τις ελπίδες αλλά και την απληστία του ανθρώπου, που τον θέτουν συχνά εκτός ορίων, ηθικής και εν τέλει προσωπικής ευτυχίας.

Η παράσταση που γνώρισε θερμότατη υποδοχή και σχόλια από τους θεατές και την κριτική, στηρίζεται σε τέσσερις ηθοποιούς που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Tον Δημήτρη Ραφαήλο στο ρόλο του αδίστακτου αποικιοκράτη, τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη στο ρόλο του Γάλλου μηχανικού, τον Στέφανο Μουαγκιέ στο ρόλο του Αφρικανού που αναζητά δικαιοσύνη και την Ντόρα Μακρυγιάννη που θα αποτελέσει τον καταλύτη στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων», επιστρέφει με νέες παραστάσεις από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Λίγα λόγια για το έργο

Σε μία χώρα στις Δυτικής Αφρικής, ο Άλμπουρυ ένας μαύρος άνδρας, εισβάλει σε ένα περίκλειστο και καλά φρουρούμενο Γαλλικό εργοτάξιο, για να παραλάβει το νεκρό σώμα του αδελφού του, που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα.

Εκεί θα συναντηθεί με τρεις λευκούς που κατοικούν εντός του εργοταξίου, τον Όρν τον υπεύθυνο του εργοταξίου, τον Καλ έναν νεαρό Γάλλο μηχανικό και την Λεονή μία γυναίκα με εύθραυστη υγεία, που έφερε ο Όρν μαζί του απ’ το Παρίσι με σκοπό να την παντρευτεί. Οι δύο λευκοί άνδρες με διάφορες προφάσεις, αρνούνται να παραδώσουν το νεκρό στον αδελφό του. Τότε ο Άλμπουρυ τους δηλώνει ότι δεν πρόκειται να φύγει από τον χώρο τους μέχρι να του δώσουν τον νεκρό για να τον θάψει.

Η στάση του Άλμπουρυ θα οδηγήσει την αντιπαράθεση του με τον Όρν και τον Καλ στα άκρα και θα φέρει στην επιφάνεια τη συγκάλυψη της δολοφονίας, του Νουόφια του αδελφού του Άλμπουρυ καθώς και ένα σκάνδαλο διαφθοράς, εις βάρος των κατοίκων του χωριού που βρίσκεται κοντά στο εργοτάξιο, το οποίο η Γαλλική κατασκευαστική εταιρεία θέλει να κρατήσει καλά κρυμμένο.

Στον αγώνα του για δικαιοσύνη ο Άλμπουρυ θα βρει έναν απρόσμενο σύμμαχο, την Λεονή. Τα γεγονότα του έργου διαδραματίζονται εντός μιας νύχτας, από το σούρουπο ως την αυγή στις επόμενης μέρας.

Αγώνας Νέγρου και Σκύλων – Θέατρο Τζένη Καρέζη

Μετάφραση: Σύλβια Κιούση
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σωτηρίου
Σκηνικά: Τζίνα Ηλιοπούλου
Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου
Μουσικό – Ηχητικό περιβάλλον: Νικόλας Χάλαρης

Διανομή
Όρν: Δημήτρης Ραφαήλος
Άλμπουρυ: Στέφανος Μουαγκιέ
Λεονή: Ντόρα Μακρυγιάννη
Κάλ: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης

Τοποθεσία: Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, Αθήνα (στάση μετρό: Σύνταγμα)
Πρεμιέρα: Δευτέρα 14 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.00.
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Διάρκεια: 1:45΄
Πληροφορίες: Τηλ.: 2103636144 – 2103625520
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: €18, Μειωμένο: €15 (άνω των 65) και 12 (ανέργων Α.με.Α., φοιτητικό) | με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας.
Προπώληση: Viva.gr

Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ακαδημίας 3, Αθήνα
Τηλ. 210 3636114 – 2103625520

Comments are closed.