Κάντι Κάντι, η αξέχαστη παιδική σειρά που προβλήθηκε από την ΕΡΤ και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους τη δεκαετία του ‘80.

Από την Νικολέτα Πρεβενά

Death Note: Το κόμικ και anime που διχάζει

Η διαφορετική ιστορία της Λερναίας Ύδρας – Μία ιστορία για παιδιά

Στρουμφάκια, τα αγαπημένα μας μικρά γαλάζια πλάσματα

Η Κάντι Κάντι υπήρξε μία από τις πιο πετυχημένες παιδικές σειρές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μια παιδική σειρά που βάδιζε κατά διαστήματα πολύ στα χνάρια της σαπουνόπερας, με την κεντρική ηρωίδα Κάντι να έχει τραβήξει των παθών της τον τάραχο μέχρι να βρει την ευτυχία. Τη δεκαετία του ‘80 μικροί και μεγάλοι ανυπομονούσαν για την ώρα προβολής της και παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στην πολυτάραχη ζωή της με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Λίγα λόγια για την πλοκή της σειράς

Η υπόθεση της σειράς εξελίσσεται γύρω από τη ζωή της Κάντι Γουάιτ Άρντλεϊ. Η Κάντι μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο και αργότερα υιοθετήθηκε από μία σκληρή οικογένεια με δύο κακομαθημένα παιδιά. Εκεί όμως γνώρισε τους δύο καλούς της φίλους αλλά και τον μεγάλο παιδικό της έρωτα.

Μετά από ένα τραγικό θάνατο που συγκλόνισε την παιδική της ηλικία, η Κάντι μεγαλώνει λυπημένη, εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια να γίνει ευτυχισμένη. Μέχρι που γνωρίζει τον Τέρι, ένα αγόρι που θα σημαδέψει τη ζωή της. Μέσα από ένα σερί ατελείωτων περιπετειών, όλοι περιμένουμε να δούμε αν η ιστορία της θα έχει ευτυχισμένο τέλος και αν θα παραμείνει μαζί με τον αγαπημένο της Τέρι.

Κάντι Κάντι, η αξέχαστη παιδική σειρά

Κάντι Κάντι, η αξέχαστη παιδική σειρά

Η Κάντι Κάντι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1975 σε ένα πεζογραφικό μυθιστόρημα της Γιαπωνέζας συγγραφέως Κέικο Νάγκιτα. Η συγγραφέας ήταν γνωστή με το ψευδώνυμο Κιόκο Μιζούκι. Την ίδια χρονιά η Μιζούκι συνεργάστηκε με την Γιούμικο Ιγκαράσι, γνωστή εικονογράφο manga (σ.σ. μάνγκα ονομάζονται τα ιαπωνικά κόμικς). Από αυτή τη συνεργασία η Κάντι κυκλοφόρησε αρχικά ως σειρά κόμικ από το περιοδικό Nakayoshi. Το πρώτο κόμικ δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 1975 ενώ η τελευταία του δημοσίευση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 1979.

Η σειρά των κόμικς έγινε αρκετά δημοφιλής στην Ιαπωνία. Γι’ αυτό και το 1976  η ιστορία της Κάντι προσαρμόστηκε σε μια άνιμε σειρά. Η σειρά περιλάμβανε 115 επεισόδια που διαρκούσαν 25 λεπτά το καθένα. Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει και τέσσερις ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

Παρ’ όλο που στην ουσία επρόκειτο για μία παιδική σειρά, η ιστορία, η εξέλιξη των χαρακτήρων και ο έντονος ρεαλισμός δε θύμιζαν σε τίποτα τις μέχρι τότε παιδικές σειρές. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που η Κάντι έγινε η αγαπημένη σειρά μικρών και μεγάλων σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Στην Ελλάδα η σειρά προβλήθηκε στην ΕΡΤ από το 1984 έως και το 1987.

Έδωσε η συγγραφέας της Κάντι τέλος στην ιστορία;

Το παράδοξο με την Κάντι Κάντι είναι ότι δεν υπήρξε ένα επίσημο τέλος στην ιστορία της. Η συγγραφέας του βιβλίου επέλεξε ένα αόριστο φινάλε.

Το 2010, η συγγραφέας της Κάντι, Κιόκο Μιζούκι – με το πραγματικό της όνομα πλέον, Κέικο Νάγκιτα – αναθεώρησε και δημοσίευσε το “Candy Candy Final Story” (σ.σ. Η τελική ιστορία της Κάντι).Το “Candy Candy Final Story” δημοσιεύθηκε σε δύο τόμους και όχι σε τρεις όπως τα προηγούμενα μυθιστορήματα.

Η ίδια η συγγραφέας ανακοίνωσε για αυτή τη δουλειά πως ήταν η προσπάθειά της να διηγηθεί την ιστορία όπως ήθελε από την αρχή, χωρίς την επιρροή της εικονογράφου των κόμικς ή της εταιρείας παραγωγής της σειράς.

Στα τελευταία της βιβλία, το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας παραμένει το ίδιο.

Οι αλλαγές έγιναν κυρίως στις λεπτομέρειες των περιγραφών σε σκηνές. Ωστόσο, πρόσθεσε μερικές σημαντικές νέες εξελίξεις. Στην Τελική ιστορία της Κάντι, η Σουζάνα πεθαίνει και ο Τέρι γράφει μία επιστολή στην Κάντι. Στο βιβλίο δεν αναφέρεται αν η Κάντι του απαντάει αλλά η συγγραφέας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επανένωσής τους.

Στο τέλος του βιβλίου, η Κάντι ζει στην Αγγλία και χαιρετά τον αγαπημένο της χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομα του. Η συγγραφέας δηλώνει ικανοποιημένη γνωρίζοντας ότι η Κάντι τελικά έζησε μια ευτυχισμένη ζωή με «αυτόν» τον άντρα.

Το 2015, ο Ιταλικός εκδοτικός οίκος Kappalab απέκτησε τα πνευματικά δικαιώματα για τη δημοσίευση της «Τελικής ιστορίας της Κάντι».

Κεντρική φωτογραφία: Yumiko Igarashi, Πηγές: en.wikipedia.org

Comments are closed.